DOLAR
32,8351
EURO
35,2631
ALTIN
2.456,59
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
31°C
Antalya
31°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C

Tunca Nehri yosun tuttu

Antalya Bilet…

Tunca Nehri yosun tuttu
REKLAM ALANI
20.06.2024 13:29
0
A+
A-

Tunca Nehri yosun tuttu

Edirne’den geçen Tunca Nehri’nin yüzeyinin bir bölümünde aşırı sıcaklar ve su akışının durağanlaşması nedeniyle yosun ve su mercimekleri oluştu. Devlet Su İşleri (DSİ) nehir ölçümleri raporuna göre Tunca’nın debisi saniyede 4 metreküp ölçüldü.

Tunca Nehri’nin yüzeyinin büyük bir kısmı yosun ve su mercimekleriyle kaplandı.
DSİ nehir ölçümleri raporuna göre Tunca’nın debisi saniyede 4 metreküp ölçüldü. Bazı alanlarda nehir düşük debiye bağlı durağanlaştı.
Sıcaklıkların da mevsim normalleri üzerinde seyretmesiyle nehrin yüzeyin bir büyük bir bölümünü yosun ve su mercimekleri kapladı.
İnsan eliyle atılanların yanı sıra rüzgarın kenardaki atıkları sürüklemesiyle yosun ve su mercimeklerinin üzerinde kalan çöpler nehirde kirlilik oluşturuyor.
Kent sakinleri nehri kirletenlere tepki göstererek, çöplerin temizlenmesini istiyor.
Vatandaşlardan Tuğrul Zekai Tanrıverdi, Tunca Nehri’nde yıllardır aynı sorunun devam ettiğini söyledi.
Duyarlı vatandaşların ve üniversite öğrencilerinin zaman zaman nehrin çevresinde temizlik yaptığını belirten Tanrıverdi, “Meriç Nehri ne kadar güzelse Tunca Nehri’nin de o şekilde güzel olmasını istiyoruz. Vilayetin, Belediyenin ve Devlet Su İşleri’nin bu konuya el atmasını istiyoruz.” dedi.
Tanrıverdi, dünyanın ekolojik dengesinin bozulduğunu ve akarsulara sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
Nehir kenarına gelenlerin hem nehre hem de etrafına çöp attığını anlatan Tanrıverdi, “Bu alanı gezin bir çöp konteyneri yok. Bilinçli vatandaş çarşıya kadar çöpünü götürüyor. Çok basit yöntemler var belediye görevlileri burayı temizliyor ancak çöp konteyneri de konulmalı. Geçenlerde nehre koltuk atmışlar hayretler içinde kaldım. Nehir cam şişelerle dolu, şişeler doğada 1000 yıl sonra kayboluyor. O yüzden bir vatandaş olarak bu durumdan dolayı üzülüyorum. Ne kadar kirli olduğunu sizler de görüyorsunuz.” diye konuştu.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI