DOLAR
32,8351
EURO
35,2631
ALTIN
2.456,59
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
31°C
Antalya
31°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C

Zelenski: “Avrupa Birliği’ni birlikte daha güçlü yapacağız”

Antalya Bilet…

Zelenski: “Avrupa Birliği’ni birlikte daha güçlü yapacağız”
REKLAM ALANI
21.06.2024 22:57
0
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin, Ukrayna ve Moldova ile Birliğe katılım müzakere sürecini gelecek hafta başlatma kararına ilişkin, “AB’yi birlikte daha güçlü yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Zelenski sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 27 AB üyesi ülkenin, Ukrayna ve Moldova ile Birliğe katılım müzakerelerine 25 Haziran’da başlamayı onaylamasını değerlendirdi.

Ukrayna ve AB’nin, gelecek hafta ilk hükümetler arası konferansını gerçekleştirerek müzakere sürecini etkin bir şekilde başlatmasını beklediklerini belirten Zelenski, şunları kaydetti:

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Ortak Avrupa geleceğimize doğru atılan bu önemli adım dolayısıyla Moldovalı dostlarımızı kutluyoruz. AB’yi birlikte daha güçlü yapacağız. Bu tarihi adımı gerçeğe dönüştürmek için çok çalışan ekibimizdeki herkese minnettarım. Milyonlarca Ukraynalı, Avrupa hayallerini gerçekleştiriyor. Ukrayna yüzyıllardır ait olduğu Avrupa’ya, Avrupa topluluğunun tam teşekküllü bir üyesi olarak geri dönüyor.”

AB Konseyi dönem başkanı Belçika tarafından yapılan yazılı açıklamada, üye ülkelerin büyükelçiler seviyesindeki toplantısından Ukrayna ve Moldova ile katılım müzakerelerine başlama kararı çıktığı bildirilmişti.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI