DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
38°C
Antalya
38°C
Açık
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C

Almanya’dan Gazze’de çatışmalara ara verilmesi için çağrı

Antalya Bilet…

Almanya’dan Gazze’de çatışmalara ara verilmesi için çağrı
REKLAM ALANI
24.06.2024 14:20
0
A+
A-

Almanya'dan Gazze'de çatışmalara ara verilmesi için çağrı

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, bugün başlayacağı Orta Doğu ziyaretleri öncesi Gazze’de çatışmalara ara verilmesi için çağrıda bulundu.

Baerbock, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısı için bulunduğu Lüksemburg’da gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Orta Doğu ziyareti kapsamında İsrail, Filistin ve Lübnan ziyaretine başlayacağını söyledi.

“KAFAMIZI KUMA GÖMMEK SEÇENEK DEĞİL”

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Gazze’den gelen görüntüler ve halen kaçırılmış olan esirlerle ilgili düşünceler yürekleri parçalıyor. Bu yüzden benim, bizim ve ortaklarımız için şimdi kafamızı kuma gömmek kesinlikle bir seçenek değil.” ifadesini kullanan Baerbock, Gazze’de çatışmalara insani ara verilmesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Baerbock, esirlerin serbest bırakılması ve Filistinlilerin acısının son bulması gerektiğini dile getirerek, “Çünkü Filistinliler güven içinde yaşarsa İsrail’in güven içinde yaşayabileceği ve İsrail güvende olduğunda da Filistinlilerin güven içinde yaşayacağı açıktır.” dedi.

BIDEN’A ÇAĞRI Bunun için Hamas’a ABD Başkanı Joe Biden’ın sunduğu plana onay vermesi çağrısında bulunan Baerbock, “Çatışmalara ara verilmesine her zamankinden daha acil bir şekilde ihtiyaç duyuluyor.” diye konuştu.

“MAVİ HAT’TA DURUM ENDİŞE VERİCİ” Baerbock, İsrail ve Filistin’in yanı sıra Lübnan’a da gideceğini ifade ederek, İsrail’in kuzeyinde Lübnan ile İsrail’i ayıran “mavi hatta” durumun endişe verici olduğunu belirtti. Bakan Baerbock, gerilimin daha da artmasının “bölgedeki tüm insanlar için felaket olacağını”, bu yüzden de Gazze’de çatışmalara ara verilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI