DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
38°C
Antalya
38°C
Açık
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C

Barcelona’da konut krizi: 2028’den itibaren turistlere daire kiralanmayacak

Antalya Bilet…

Barcelona’da konut krizi: 2028’den itibaren turistlere daire kiralanmayacak
REKLAM ALANI
24.06.2024 17:11
0
A+
A-

Barcelona'da konut krizi: 2028'den itibaren turistlere daire kiralanmayacak

İspanya’nın Barcelona kentinde 2028 yılına kadar turistlere daire kiralamak yasaklanacak. Karar, artan konut maliyetlerini düşürerek konut krizini çözmek için alınıyor.

Barcelona Belediye Başkanı Jaume Collboni dün yaptığı açıklamada, konut krizini çözmek, artan konut maliyetlerini düşürmek ve kentte yaşama hakkını sağlamak için 2028’e kadar turistlere ev kiralamanın yasaklanacağını duyurdu.

Collboni, karar doğrultusunda Barcelona’da kiralanmak üzere onaylanmış 10 bin 101 konutun ruhsatlarının kademeli olarak iptal edileceğini ve 2029 itibariyle kentte turistik apartman dairesi olmayacağını belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İspanya İskan ve Kentsel Gündem Bakanı da, Collboni’yi tebrik ederek “İşte tüm mesele bu, düzgün ve uygun fiyatlı konutlara erişimi garanti altına almak için her türlü çabayı göstermek. Tebrikler, bu görevde benim tam desteğime sahipsiniz. Barcelona beş yıl içinde şehirdeki turistik konutları ortadan kaldıracak.” açıklamasını yaptı.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI