DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
37°C
Antalya
37°C
Açık
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
SON DAKİKA
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
FETÖ’den ABD Başkanı Biden’a mektup | Güvenlik kaynakları: Türkiye’yi şikayet eden mektup yazıldı
Marmara Denizi’nde 3,3 büyüklüğünde deprem
Malatya’da 4,4 büyüklüğünde deprem
Resmi Gazete’de bugün (14 Haziran 2024 Resmi Gazete kararları)
Akdeniz’de 4.2 büyüklüğünde deprem
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Rusya’nın Dağıstan bölgesinde art arda silahlı saldırılar: 15’i polis toplam 20 kişi hayatını kaybetti

Antalya Bilet…

Rusya’nın Dağıstan bölgesinde art arda silahlı saldırılar: 15’i polis toplam 20 kişi hayatını kaybetti
REKLAM ALANI
24.06.2024 16:19
0
A+
A-

Rusya'nın Dağıstan bölgesinde art arda silahlı saldırılar: 15'i polis toplam 20 kişi hayatını kaybetti

Rusya’ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, Mahaçkale şehrindeki silahlı saldırıda hayatını kaybeden polislerin sayısının 15’i geçtiğini belirtti. Ölenlerin arasında biri papaz 4 sivilin yaşamını yitirdiği aktarıldı. Dağıstan’da saldırı sonrası 24-25-26 Haziran tarihinde yas ilan edildi.

Rusya İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, dün TSİ 18.00 saatlerinde Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırı gerçekleştirdikleri belirtildi.
Rusya’ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, Telegram kanalından, Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde bir polis noktası, sinagog ve iki kilisenin hedef alındığı saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.Bunun bir “terör saldırısı” olduğunu kaydeden Melikov, “Bunun arkasında kimin olduğunu ve bu saldırıları organize edenlerin neyi hedeflediklerini biliyoruz. Savaş evimize geldi.” dedi.
Melikov, Dağıstan polisinin saldırıları düzenleyenlere karşı koyduğunu ifade ederek, “Benzeri görüşlmemiş bu terör saldırısında 15’ten fazla polis yaşamını yitirdi. Onlar, silah elinde Dağıstan’daki barış ve huzuru koruyordu. Ölenlerin arasında bir papaz dahil birkaç sivil de bulunuyor.” diye konuştu.
Rusya Soruşturma Komitesi, dün düzenlenen silahlı saldırılarda 4’sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Mahaçkale ve Derbent kentlerinde terörle mücadele operasyonunun aktif aşamasının tamamlandığı bildiren Melikov, “Saldırıları düzenleyen 6 kişi etkisiz hale getirildi. Dış güçler tarafından hazırlanan tüm oyunların ve terör hücrelerinin tespit edilmesi yönünde gerekli çalışmalar gerçekleştirilecek. Durum, devletin kurumları tarafından kontrol altında bulunuyor.” dedi.
Rusya Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada, saldırıların terör eylemi olarak değerlendirildiği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.Derbent’teki sinagogda saldırı sonucu çıkan yangının da söndürüldüğü belirtildi.
Rusya İçişleri Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırı düzenledikleri bildirilmişti.
Bir polis noktası, sinagog ve iki kilisenin hedef alındığı saldırılarda, 7 polis ve bir papazın hayatını kaybettiği, saldırıları gerçekleştiren saldırganlardan 4’ünün öldürüldüğü belirtilmişti.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya’ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’nde dün düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenler için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dağıstan Başkanı Sergey Melikov’a taziye mesajı gönderdi.Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Aliyev mesajında, Dağıstan’da düzenlenen silahlı saldırılar sonucu siviller ile polislerin öldürülmesi haberinin kendisini ve Azerbaycan halkını derinden sarstığını belirtti. Aliyev, “Bu kanlı saldırıyı Azerbaycan halkı ve kendi adıma şiddetle kınıyorum. Terörün her türlü şekli ve tezahürüne karşı mücadeleyi destekliyoruz. Size, Dağıstan halkına, mağdurların ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Rusya’nın Dağıstan Cumhuriyeti’nde bir sinagog ve iki kilisenin hedef alındığı terör saldırısı sonrası 24-25-26 Haziran’da yas ilan edildi. Dağıstan Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, saldırıya uğrayan kilise ve sinagogu ziyaret etti.Dağıstan Cumhuriyeti Başkanı Melikov, düzenlenen saldırı ile ilgili açıklamasında,  “Kurbanların ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Ölü ve yaralıların ailelerine maddi yardım sağlanacaktır” dedi. Dağıstan’da saldırı sonrası 24-25-26 Haziran tarihinde yas ilan edildi.Melikov bugün, saldırıda hedef alınan sinagog ve kiliseleri ziyaret etti.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Dağıstan’daki terör saldırısı nedeniyle Rusya’nın 2000’lerin başına döneceğinden endişe etmediklerini belirterek, “Rusya artık farklı. Toplum kesinlikle bütünleşmiş ve dün Dağıstan’da gördüğümüze benzer terörist tezahürler Rusya’da ya da Dağıstan’da toplum tarafından desteklenmiyor.” dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı dilediğini belirten Peskov, Rusya’nın dost olmayan ülkelerden saldırıya ilişkin başsağlığı mesajı almadığını ve bu ülkelerden bir kınama da görmediklerini vurguladı.Peskov, Putin’in saldırıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini ve gerekli bilgilerin kendisine sürekli iletildiğini söyledi. Saldırı nedeniyle Rusya’nın 2000’lerin başındaki duruma döneceğine yönelik endişe taşıyıp taşımadıkları sorulan Peskov, “Hayır. Rusya artık farklı. Toplum kesinlikle bütünleşmiş ve dün Dağıstan’da gördüğümüze benzer terörist tezahürler Rusya’da ya da Dağıstan’da toplum tarafından desteklenmiyor.” yanıtını verdi.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI