DOLAR
32,6737
EURO
35,1426
ALTIN
2.448,96
BIST
10.343,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
37°C
Antalya
37°C
Açık
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
SON DAKİKA
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
FETÖ’den ABD Başkanı Biden’a mektup | Güvenlik kaynakları: Türkiye’yi şikayet eden mektup yazıldı
Marmara Denizi’nde 3,3 büyüklüğünde deprem
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Asgari ücrete ara zam beklentisi 2024: Asgari ücrete ara zam var mı, temmuzda ara zam olacak mı?

Antalya Bilet…

Asgari ücrete ara zam beklentisi 2024: Asgari ücrete ara zam var mı, temmuzda ara zam olacak mı?
REKLAM ALANI
25.06.2024 10:22
0
A+
A-

Asgari ücrete ara zam beklentisi 2024: Asgari ücrete ara zam var mı, temmuzda ara zam olacak mı?

Asgari ücrete ara zam beklentisi, on binlerce asgari ücretli çalışan tarafından merakla araştırılıyor. Enflasyon nedeniyle yükselen fiyatlar, asgari ücretliler tarafından zam beklentisine yol açtı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son açıklamasında ekonomik verilerin iyi gittiğine işaret etmiş ve asgari ücret ara zammıyla ilgili açıklamada bulunmuştu. Peki, 2024 asgari ücrete ara zam var mı, temmuzda ara zam olacak mı?

Asgari ücrete temmuzda ara zam yapılıp yapılmayacağı, on binlerce asgari ücretli çalışanın gündeminde yer almaya başladı. Asgari ücret sonra olarak yüzde 49 artış ile birlikte 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti. Çalışanlar, enflasyon yüksekliği nedeniyle meydana gelen zamların ardından maaş artışı bekliyor. Peki, 2024 asgari ücrete ara zam var mı, temmuzda ara zam olacak mı?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonomik verilerin iyi gittiğine dikkat çekerek, asgari ücret ara zammıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı;”Aralık ayındaki düşüncemiz neyse aynı şekilde devam ediyor. Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok.”Buna göre; 2024 temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacak.
Asgari ücret belirlenirken işveren, işçi ve hükümet yetkilileri bir araya geliyor. İşveren ve işçi sendikaları beklentileri, ekonomik veriler, enflasyon ve diğer birçok etken dikkate alınarak yeni asgari ücret belirleniyor.Planlamaya göre asgari ücret zammı 2025 yılının Ocak ayında belli olacak. Asgari ücret tespit komisyonunun görüşmelere Aralık ayında başlaması bekleniyor.
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay’dan asgari ücrete ara zam açıklaması geldi.Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan Atalay, enflasyon durdurulmazsa asgari ücrette yapılacak iyileştirmenin hükmünün 1 ay bile sürmeyeceğini belirtti.“Son yılların en zor en sıkıntılı dönemini geçiriyoruz.” diyen Türk-İş Başkanı, “Ben 25 yıldır enflasyonun bu kadar ezdiği bir dönem görmemiştim.” ifadesini kullandı.Atalay, “İşçi, işçi emeklisi ve asgari ücretlinin durumu düzeltilmeli.” çağrısı yaptı.
Mevcut asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması durumunda 5 bin 100 lira artış göstererek ve 22 bin 102 lira olacak.Asgari ücret zam oranı yüzde 40 olması durumunda 6 bin 800 lira yükselecek ve 23 bin 802 olacak.Zam oranı yüzde 50 artış yapılması durumunda ise 8 bin 500 lira artacak ve 25 bin 503 liraya yükselecek.
2022 ve 2023 yıllarında asgari ücret ocak ve temmuz aylarında iki kez zamlanmıştı.Son olarak hükümet tarafından yapılan yüzde 49 artış ile birlikte yeni asgari ücret tutarı 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI