DOLAR
32,6705
EURO
35,1284
ALTIN
2.442,72
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
32°C
Antalya
32°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
38°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
35°C
Salı Az Bulutlu
32°C

Google Earth görüntüledi: ABD’nin gizli silahı Manta Ray

Antalya Bilet…

Google Earth görüntüledi: ABD’nin gizli silahı Manta Ray
REKLAM ALANI
25.06.2024 17:48
0
A+
A-

Google Earth görüntüledi: ABD'nin gizli silahı Manta Ray

ABD’nin “Manta Ray” adı verilen çok gizli insansız denizaltı silahı, Google Earth tarafından görüntülendi. Kaliforniya’daki Port Hueneme deniz üssüne yanaştığı görünen araç kısa sürede gündem oldu.

ABD’nin “Manta Ray” adını verdiği, Rusya ve Çin’in denizaltı operasyonlarına karşı ürettiği çok gizli denizaltı aracı Google Earth tarfından görüntülendi. Yeni nesil mürettebatsız sualtı aracı Northrop Grumman tarafından yakıt ikmali gerektirmeden okyanusta uzun süre hareket edecek şekilde tasarlandı.
Havacılık ve uzay grubu denizaltının, insan lojistiğine ihtiyaç duymadan uzun süreli, uzun menzilli ve yük taşıma kapasitesine sahip olduğunu söyledi. 
Kaygan tasarımı ve kendisini su altında derinlere demirleme yeteneği nedeniyle adını “Hayalet Vatoz” olarak bilinen deniz canlısından aldığı belirtildi.
ABD Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı Manta Ray program yöneticisi Dr. Kyle Woerner, süzülme tekniğini kullanan aracı, “Yeni Nesil Mürettebatsız Sualtı Aracı / Uncrewed Underwater Vehicle (UUV) sınıfında yer alan Manta Ray çok çeşitli deniz görevlerini mümkün kılmak için farklı boyut ve türlerde yük bölmeleri ile tasarlanmıştır. Modüler tasarımı sayesinde sökülüp sıradan nakliye konteynırlarında taşınabiliyor ve özel liman tesislerine olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor” diye anlattı.
Mayıs ayında suya indirilen prototip, Güney Kaliforniya açıklarında üç aydan fazla bir süre boyunca test edildi. Düşük güçte çalışabilen araç   kendini deniz tabanına gömerek bir nevi kış uykusuna yatıyor.
Savunma analistleri ABD Donanması’nın insansız araç teknolojisini geliştirme çabasını, Rusya ve Çin’in denizaltı operasyonlarına karşı stratejik bir önlem olarak değerlendiriyor.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI