DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
38°C
Antalya
38°C
Açık
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C

Kurban Bayramı’nda rekor kırdı! 15 bin 850 yerli ve yabancı ziyaretçi geldi

Antalya Bilet…

Kurban Bayramı’nda rekor kırdı! 15 bin 850 yerli ve yabancı ziyaretçi geldi
REKLAM ALANI
25.06.2024 15:32
0
A+
A-

Kurban Bayramı'nda rekor kırdı! 15 bin 850 yerli ve yabancı ziyaretçi geldi

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan ve kartal yuvası görünümü, mimari ve tarihsel özelliğiyle dikkati çeken İshak Paşa Sarayı, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 15 bin 850 yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.

Osmanlı’nın en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen ve Doğubayazıt ilçesinin 7 kilometre güneyinde bir tepenin üzerinde kurulu tarihi İshak Paşa Sarayı, Osmanlı, Selçuklu, barok ve rokoko mimarilerinden taşıdığı izler ve süslemelerle ilgi çekmeye devam ediyor.
Tarihi saray, Kurban Bayramı’nın 9 günlük sürecinde ziyaretçi akınına uğradı.
UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde de yer alan tarihi yapının yerleşkesinde cami, odalar, surlar, türbe, iç ve dış avlular, divan ile harem salonları yer alıyor.
Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek İshak Paşa Sarayı’na gelen yerli ve yabancı turistler burada adeta tarihi bir yolculuğa çıkıyor.
Kurban Bayramı dolayısıyla yoğunluğun arttığı tarihi saray, dünyanın her yerinden ziyaretçilerini ağırlıyor.
Büyüleyici güzelliği ve tarihi ile merak uyandıran saray, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yerli ve yabancı toplamda 15 bin 850 ziyaretçiyi ağırladı.
Ziyaretçiler, sarayın tarihi odalarını gezerek Osmanlı yaşam tarzı hakkında bilgi edinme imkanı buldu.
Ayrıca, sarayın muhteşem manzarasının keyfini çıkaran ziyaretçiler, bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI