DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
37°C
Antalya
37°C
Açık
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
SON DAKİKA
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
FETÖ’den ABD Başkanı Biden’a mektup | Güvenlik kaynakları: Türkiye’yi şikayet eden mektup yazıldı
Marmara Denizi’nde 3,3 büyüklüğünde deprem
Malatya’da 4,4 büyüklüğünde deprem
Resmi Gazete’de bugün (14 Haziran 2024 Resmi Gazete kararları)
Akdeniz’de 4.2 büyüklüğünde deprem
Türkiye’de deprem beklenen 2 bölge! Risk altında olan illeri açıkladı
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Sağanak yağış kuvvetli geliyor
SON DAKİKA: Kahramanmaraş Göksun’da deprem | Son depremler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

50 mezarlık taşınacak! Ölüler sular içinde kalıyordu, yetkililer harekete geçti

Antalya Bilet…

50 mezarlık taşınacak! Ölüler sular içinde kalıyordu, yetkililer harekete geçti
REKLAM ALANI
26.06.2024 15:16
0
A+
A-

50 mezarlık taşınacak! Ölüler sular içinde kalıyordu, yetkililer harekete geçti

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde baraj sularının yükselmesiyle birlikte yaz aylarında sular altında kalan 50 mezarlık taşınacak.

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Çamlıca Mahallesi’nin mezarlığı 8 yıldır Torul Barajı’nın su seviyesinin artmasıyla yaz aylarında sular altında kalıyor.
Yakınlarının mezarlarının sular altında kaldığını gören mahalle sakinleri ise büyük üzüntü yaşıyor.
8 yıldır süren sorunla ilgili talepler üzerine harekete geçen yetkililer, sorunun çözümü için mezarlıkların taşınmasına karar verdi.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından alınan karara göre ilerleyen günlerde yapılacak ihale ile sular altında kalan yaklaşık 50 mezarlık, baraj sularının ulaşamayacağı bir noktaya taşınarak sorun ortadan kaldırılacak. Taleplerinin olumlu sonuçlanmasından dolayı mutluluklarını dile getiren mahalle sakinleri, en kısa sürede tamamlanması planlanan taşıma işleminin ardından yakınlarının mezarlarına gönül rahatlığıyla gidebileceklerini söyledi.
Mezarlıkların taşınırken eski haline uygun şekilde taşınması gerektiğini ifade eden Çamlıca Mahallesi sakinlerinden Şenol Bostanoğlu, “Her sene mezarlığımızı su basıyor. Ölülerimiz suyun içerisinde kalıyor. Bayramlarda insanlar mezarlarının başına ulaşıp dua edemiyor. ‘Suyun mezarlığa zararı yok’ deniliyor, olmasın da ama yazık günah bu. Benim annem, babam ve kardeşim burada. Bize 8 senedir söz verdiler, ‘taşıyacağız’ dediler. Şimdi taşınma kararı çıktı. İnşallah bu sorunumuzu giderirler. Temmuz’un 12’sinde ihaleye çıkacak ve mezarlıklar taşınacak. İnşallah verdikleri sözü tutarlar. Biz mezarlığın kepçeyle kazılıp direkt yukarıya taşınmasını da kabul etmiyoruz. Biz mezarlığımızı zamanında yaptırmışız ama bu mezarlıkların olduğu şekliyle taşınıp yapılması gerekiyor” dedi.
Yakınlarının mezarlarını artık huzur içerisinde ziyaret edebileceklerini dile getiren Turgay Bostan, “Belli bir yere kadar yani en azından 50 civarında mezarlığımız sular altında kalıyor. Mahalleli olarak bunlar bizim hep atalarımız, dedelerimiz, akrabalarımız. Buralar bizim için önemli mekânlar. Benim anneannem sular altında kalıyor ve bu bizi rahatsız ediyor. Bu mezarlık taşınırsa en azından biz huzur bulacağız. Bayramlarda büyüklerimizin mezarlarını daha huzur içerisinde ziyaret edebileceğiz” diye konuştu.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI