DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
38°C
Antalya
38°C
Açık
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C

EURO 2024 F Grubu güncel puan durumu: Türkiye kaçıncı sırada, nasıl tur atlar? İşte ihtimaller

Antalya Bilet…

EURO 2024 F Grubu güncel puan durumu: Türkiye kaçıncı sırada, nasıl tur atlar? İşte ihtimaller
REKLAM ALANI
26.06.2024 15:42
0
A+
A-

EURO 2024 F Grubu güncel puan durumu: Türkiye kaçıncı sırada, nasıl tur atlar? İşte ihtimaller

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubunda, Türkiye A Milli Futbol Takımı son maçında bu akşam Çekya ile kritik bir maça çıkacak. Heyecan dolu mücadele öncesinde Milli Takım’ın grupta kaçıncı sırada yer aldığı ve nasıl tur atlayacağı futbolseverler tarafından merak ediliyor. Peki, Türkiye kaçıncı sırada, nasıl tur atlar? İşte EURO 2024 F Grubu güncel puan durumu ve tur atlama ihtimalleri.

Bu akşam oynanacak Çekya maçı öncesinde, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024 F Grubu’nda kaçıncı sırada yer aldığı futbolseverler tarafından sorgulanıyor. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda 6 grupta takımlar ilk iki sırada yer almak için mücadele ediyor. Türkiye A Milli Takımı’nın ise tur atlama ihtimalleri sorgulanıyor. Peki, Türkiye kaçıncı sırada, nasıl tur atlar?
Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye, ilk karşılaşmada Gürcistan, ikinci maçta Portekiz ile karşı karşıya geldi.Türkiye, F Grubu ilk maçında Gürcistan’ı Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu’nun attığı gollerle 3-1 yendi. İkinci maçta ise Portekiz engeline takıldı ve mücadeleden 3-0 mağlup ayrıldı.İşte F Grubu’nda güncel puan durumu;1- Portekiz – 6 puan2- Türkiye – 3 puan3- Çekya – 1 puan4- Gürcistan – 1 puan
F Grubu’nda 6 puana yükselen Portekiz ikili averajla Türkiye’ye üstünlük sağladığı için son karşılaşmalar öncesinde grubu lider bitirmeyi garantiledi.Grupta, Türkiye 3, Çekya ve Gürcistan ise 1’er puana sahip. Grupta son maçlarda Türkiye-Çekya ve Portekiz-Gürcistan karşılaşmaları oynanacak.A Milli Takım, Çekya’dan 1 puan alması halinde, ikili averajda Gürcistan’a üstünlük sağladığı için diğer maçın sonucuna bakmaksızın grubu 2. sırada tamamlayacak ve Hollanda, Fransa ve Avusturya’nın ilk sırada yer alma şansının sürdüğü D Grubu’nu lider bitiren takımla eşleşecek.Milli takım grubu 2. sırada tamamlarsa son 16 turu karşılaşmasını D Grubunun lider bitirecek ekiple 2 Temmuz’da Leipzig’de oynayacak.
Ay-yıldızlı ekibin Çekya’ya mağlup olması halinde ise Portekiz-Gürcistan maçının sonucu ve diğer gruplarda oluşacak duruma göre en iyi 3. olma ihtimali bulunuyor.Milli Takım Çekya’ya kaybedip, Gürcistan da Portekiz karşısında galip gelemezse en iyi 3. olması için diğer gruplardaki tabloya bakılacak. Türkiye 3 puan ve averajıyla 6 gruptaki en iyi dört 3’üncüler arasına girmesi halinde ise B Grubu’nun ya da C Grubu’nun lideri ile eşleşecek.B Grubu’nda iki maçını da kazanan İspanya grubunu lider tamamlamayı garantiledi. Bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde Türkiye ile İspanya 30 Haziran’da Köln’de karşı karşıya gelecek.
C Grubu’nda son maçlar öncesinde 4 puana sahip İngiltere ile 2’şer puanı bulunan Danimarka ve Slovenya’nın liderlik şansı sürüyor.Türkiye, en iyi dört 3. arasına girip C Grubu’nun lideri ile eşleşirse 30 Haziran’da Gelsenkirchen’de son 16 turu maçına çıkacak.A Milli Takım, son maçında Çekya’ya mağlup olursa ve Gürcistan da Portekiz’i yenerse son sırada kalarak turnuvaya veda edecek.Türkiye, diğer gruplarda son maçlar tamamlandıktan sonra Çekya ile karşılaşacağı için, son durumu görerek sahaya çıkacak.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI