DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
38°C
Antalya
38°C
Açık
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C

Fransa’nın Esad hakkındaki tutuklama emri yürürlükte kalacak

Antalya Bilet…

Fransa’nın Esad hakkındaki tutuklama emri yürürlükte kalacak
REKLAM ALANI
26.06.2024 16:19
0
A+
A-

Fransa'nın Esad hakkındaki tutuklama emri yürürlükte kalacak

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hakkında Fransa tarafından çıkarılan tutuklama emri yürürlükte kalmaya devam edecek. Savaş suçları nedeniyle verilen kararı Paris temyiz mahkemesi onayladı. Avukatlar”İlk kez bir ulusal mahkeme görevdeki bir devlet başkanının kişisel dokunulmazlığının mutlak olmadığını kabul etti” dedi.

Paris temyiz mahkemesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hakkındaki uluslararası tutuklama emrinin yürürlükte kalacağına karar verdi.

Esad hakkında, Suriye’deki iç savaş sırasında savaş suçlarına ortak olduğu iddiasıyla Fransa tarafından tutuklama emri çıkarılmıştı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Davacıları temsil eden avukatlar Jeanne Sulzer ve Clemence Witt ile şikâyetin arkasındaki sivil toplum kuruluşları, kararı “tarihi bir karar” olarak selamladı. Mayıs ayında Fransız terörle mücadele savcıları Paris temyiz mahkemesinden Esad hakkındaki tutuklama emrinin kaldırılmasına karar vermesini istemiş ve Esad’ın görevdeki bir devlet başkanı olarak mutlak dokunulmazlığa sahip olduğunu belirtmişlerdi. Avukatlar yaptıkları açıklamada, “İlk kez bir ulusal mahkeme görevdeki bir devlet başkanının kişisel dokunulmazlığının mutlak olmadığını kabul etti” dedi. Fransız adli makamları geçtiğimiz kasım ayında Esad, 4. Zırhlı Tümen Komutanı olan kardeşi Mahir Esad ve iki Suriyeli general Ghassan Abbas ve Bassam al-Hassan hakkında savaş suçlarına ve insanlığa karşı işlenen suçlara iştirak ettikleri iddiasıyla uluslararası tutuklama emri çıkarmıştı.

Bu saldırılar arasında 2013 yılında Şam’ın o dönem muhaliflerin elinde bulunan banliyölerine düzenlenen kimyasal saldırı da yer alıyor.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI