DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
38°C
Antalya
38°C
Açık
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C

Uzayda 21. gün: Boeing astronotları mahsur kaldı, ne zaman dönecekleri belli değil

Antalya Bilet…

Uzayda 21. gün: Boeing astronotları mahsur kaldı, ne zaman dönecekleri belli değil
REKLAM ALANI
27.06.2024 10:24
0
A+
A-

Uzayda 21. gün: Boeing astronotları mahsur kaldı, ne zaman dönecekleri belli değil

Boeing’in skandallarla dolu mekiği Starliner uzayda mahsur kaldı. iki NASA astronotunu taşıyan uzay aracının gemide çeşitli arızalar bulunmasından dolayı yerinden çıkamadığı bildirildi. 6 Haziran’da uzay istasyonuna ulaşan ve 1 hafta kalması beklenen aracının uzaydaki 21. günü. Dünya’ya dönüşü birçok kez ertelenen Starliner’in dönüş tarihi bilinmiyor.

Boeing’in SpaceX’e rakip olması beklenen Starliner uzay aracı taşıdığı iki NASA astronotu ile birlikte uzayda mahsur kaldı. 6 Haziran’da Uluslararası Uzay İstasyonu’na NASA astronotları Suni Williams ve Butch Wilmore ile birlikte inişini gerçekleştiren uzay aracı 21 gündür uzayda. Bu bir hafta sürmesi beklenen yolculuğun çok üstünde.
Defalarca kez dönüşü ertelenen Starliner uzay aracının, gemide çeşitli arızalar bulunmasından dolayı yerinden çıkamadığı bildirilmişti. 
Kesin dönüş tarihi bilinmeyen araç en az 2 Temmuz’a kadar Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) bağlı kalacak.
Daha sonra 18 Haziran salı günü planlanan kalkış tarihi yeniden 26 Haziran’a kaydırıldı. Gerekçe benzerdi: Ekstra zaman, helyum sızıntılarının ve itici sorunlarının daha ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesine olanak tanıyacaktı.
SpaceX zaten bu tür uçuşları Crew Dragon kapsülüyle gerçekleştiriyor; Elon Musk’ın şirketi sekizinci uzun süreli mürettebatlı görevinin ortasında.
NASA yetkilileri cuma günkü güncellemede, “İstasyonda bol miktarda kaynak bulunduğundan ve istasyonun programı Ağustos ortasına kadar nispeten müsait olduğundan mürettebatın istasyondan ayrılmak için zaman sıkıntısı yok” dedi.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI