DOLAR
32,7663
EURO
35,2349
ALTIN
2.448,41
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
37°C
Antalya
37°C
Açık
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
SON DAKİKA
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
FETÖ’den ABD Başkanı Biden’a mektup | Güvenlik kaynakları: Türkiye’yi şikayet eden mektup yazıldı
Marmara Denizi’nde 3,3 büyüklüğünde deprem
Malatya’da 4,4 büyüklüğünde deprem
Resmi Gazete’de bugün (14 Haziran 2024 Resmi Gazete kararları)
Akdeniz’de 4.2 büyüklüğünde deprem
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yargı Paketinde son gelişmeler: 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak?

Antalya Bilet…

Yargı Paketinde son gelişmeler: 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak?
REKLAM ALANI
28.06.2024 21:01
0
A+
A-

Yargı Paketinde son gelişmeler: 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak?

Gözler yeni yargı paketinin çıkacağı tarihe çevrildi. Yeni yargı paketinde son durum merak konusu oldu. Adalet Bakanlığı tarafından çalışmaları tamamlanan 9. yargı paketinin maddelerinin yanı sıra onaylanıp yürürlüğe gireceği tarih de merak ediliyor. Peki, 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak?

Adalet Bakanlığı’nın koordinasyonunda yapılan 9. Yargı Paketi çalışmasının ne aşamada olduğu sorgulanıyor. Yargıda yeni düzenlemeleri içeren 9. Yargı Paketi için Cumhurbaşkanı’ndan açıklama gelmişti. Pek çok vatandaş ve hukukuçu da düzenlemenin TBMM’de yasalaşıp yürürlüğe gireceği tarihe odaklandı.
4 Haziran’da yapılan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, millete sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi.Erdoğan, “8’inci Yargı Paketi ile önemli değişikliklere imza attık. 9’uncu Yargı Paketimiz hâlihazırda Meclisimizin gündemindedir.” dedi.Bakan Yılmaz Tunç son olarak, “Mevzuatımızda kısmi değişiklikler ve yenilikleri hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz. Geçtiğimiz aylarda TBMM’de 8. Yargı Paketi’ni hayata geçirdik. Şimdi 9. Yargı Paketi’nin hazırlıklarını tamamlamak üzereyiz” demişti.Buna göre; 9. Yargı Paketi hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte Meclis’e sunulacak ve Meclis’te kabul edilmesinin ardından yasalaşacak.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi’ne ilişkin çalışmalarda sona gelindiğini, paketin TBMM tatile girmeden gündeme getirileceğini açıkladı.
Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararları doğrultusunda yapılan düzenlemeler yeni yargı paketinde yer alacak.Pakette, hak arama hürriyetinin daha etkin şekilde kullanılabilmesine imkan tanıyan düzenlemeler bulunuyor.İşte o maddeler;- Toplumda “yapanın yanına kar kaldı” algısının önlenmesine yönelik düzenlemeler yer alacak.- Denetimli serbestlik uygulamasından kaynaklanan cezasızlık algısı ortadan kalkacak.Suç örgütlerinin finansmanın önlenmesinde TMSF’nin kayyum olarak atanması da gündemde.-Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, silahlı örgüt, silahlı örgüte silah sağlama, terörizmin finansmanı suçları; bir şirketin faaliyetleri çerçevesinde işlenmişse kayyum atanmasına karar verilecek.- TMSF, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ve terörizmin finansmanı suçlarının bir şirketin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde kayyum olarak atanacak.- TMSF’nin kayyum süresi 5 yıl olacak.Yabancı istihbarat örgütlerinin Türkiye’deki casusluk faaliyetlerinin önlenmesiyle ilgili kapsamlı ve önleyici yasal düzenlemeler yapılacak.- Yeni tip casusluk suçlarının caydırıcı şekilde soruşturulup kovuşturulabilmesi sağlanacak.- Yabancı istihbarat örgütlerinin Türkiye’deki casusluk faaliyetlerinin önlenmesi için yeni yasal düzenlemeler yapılacak.9. Yargı Paketi’nde Ceza İnfaz Sistemi ve mükerrer suçlarla ilgili düzenlemeler de var. Özellikle ceza adaletinin sağlanması, cezanın asli amacı olan suçun işlenmesinin önüne geçilmesi ve kişinin dış dünyaya uyumunun sağlanması amaçlanıyor.- İkinci kez tekerrür hükümleri uygulanan hükümlülerle ilgili yeni düzenleme yapılacak.- Ceza adaletinin sağlanması hedeflenecek.- Suçun işlenmesinin önüne geçilmesinin sağlanması amaçlanacak.Pakette ayrıca;-Soyadı düzenlemesi yapılacak.-Pakette kadınların soyadı hakkına ilişkin bir değişiklik de yer alacak. İki soyadı kullanan evli kadınlara yalnızca kendi soyadını kullanma hakkı gelecek.-Hakim ve savcıların terfi sistemi güncellenecek.-Sporda şiddete yönelik yeni önlemlerin pakette yer alıp almayacağı ise taslağın görüşmeleri sırasında şekillenecek.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI