DOLAR
32,6614
EURO
35,1134
ALTIN
2.445,81
BIST
10.343,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
37°C
Antalya
37°C
Açık
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
SON DAKİKA
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
FETÖ’den ABD Başkanı Biden’a mektup | Güvenlik kaynakları: Türkiye’yi şikayet eden mektup yazıldı
Marmara Denizi’nde 3,3 büyüklüğünde deprem
Malatya’da 4,4 büyüklüğünde deprem
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor

Antalya Bilet…

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor
REKLAM ALANI
29.06.2024 12:52
0
A+
A-

Beyaz saçların sebebi buymuş! Vücuttaki eksikliği 1 gecede saçlara ak düşürüyor

Beyazlayan saçlar yaşlılığın ilk sinyalleri olarak kabul edilse de bazen genç yaşlarda da beyaz saç telleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Saçlarınızın erken beyazlamasının sebebi vücudunuzda eksik olan bazı vitaminler olabilir. Genetik bozukluklar, kronik stres, melanin üretimindeki dengesizlik de saçların erken beyazlamasının sebepleri olarak kabul edilebilir. Ancak bazı vitaminlerin eksikliği saçların daha hızlı beyazlamasına sebep oluyor.

Saçların beyazlaması genellikle yaşlanma sürecinin bir parçasıdır. Saçların rengi saç köklerinde bulunan melanin adı verilen pigmentler tarafından belirlenir. Melanin üretimi yaşla birlikte azalabilir ve bu da saçların renginin doğal olarak grileşmesine veya beyazlamasına neden olabilir.
Bununla birlikte, saçların erken beyazlaması genetik faktörlere, stres seviyelerine, hormonal değişikliklere veya bazı sağlık sorunlarına bağlı olarak da olabilir. Örneğin, erken yaşta stresli bir olay geçiren bazı insanlarda saçların beyazlaması daha erken başlayabilir.
Saçların neden beyazladığı tam olarak anlaşılmamakla birlikte, genellikle yaşla ilişkili bir süreç olduğu kabul edilmektedir.
Çevrenize baktığınızda genellikle yaşı ilerlemiş olan insanların saçlarının beyazladığını düşünürsünüz. Saça doğal rengini veren pigmentin adı melanin‘dir.
Bu pigmentin oluşumu daha doğmadan önce başlar. Yaş ilerledikçe vücutta melanin üretimi azalır.Melanin kapasitesi azaldıkça bu durum saçta beyazlamaya sebep olur. Ancak saçlar sadece ileri yaşlarda beyazlamaz. Çok genç yaşta olan kişiler de bile saçlarda beyaz görülebilir.
Saçların erken beyazlamasının çeşitli nedenleri olabilir. Saçların beyazlamasının nedenlerini şöyle sıralayabiliriz;
Genetik bozukluklar,
Kronik stres gibi durumların tetiklediği horman üretimleri
Melanin üretimindeki dengesizlikler
Kimyasal maddelere maruz kalma,
İklim şartlar,
Vücutta eksik olan vitaminler
Saçların yaşa bağlı olarak beyazlaması çok normal ve doğal bir süreçtir. Ancak erken yaşlarda beyazlayan saçların pek çok sebebi olabilir. Ailenizde erken yaşlarda saç beyazlama sorunu varsa sizin de erken yaşlarda saçlarınızın beyazlama olasılığı yüksektir.
Bununla birlikte vitamin eksikliği, yetersiz beslenme, zararlı alışkanlıklar gibi pek çok etken de saçların beyazlamasına sebep olabilir.
Bu sebeple saçlar için gerekli olan vitaminlerin vücuda alınması çok önemlidir. Özellikle B12, demir, iyot ve C vitamini bakımından zengin olan bir beslenme biçimi saçların beyazlaşmasını geciktirebilir.
Saçların beyazlaması doğal bir süreç olarak kabul edildiği için yaşlanmaya bağlı olarak oluşan beyazları önlemek mümkün değildir. Ancak genç yaşlarda beyazlayan saçları durdurmak için mutlaka bu vitaminleri içeren besinler tüketmelisiniz ya da takviye olarak almalısınız.
B12 vitamini vücut gelişiminiz için önemlidir. Saç sağlığınız içinde B12 vitaminine ihtiyacınız var. B12 vitamini saçları güçlendirir, saçları onarır ve canlandırır. Erken beyazlayan saçlar için etkili bir çözüm olabilir.
B12, kemik iliğinde kan hücrelerinin yapımında da görevlidir. B12 vitamini faydaları oldukça fazladır.
Sinir tahribatını önler, doğurganlığı sağlar, vücut hücrelerinin oluşumunu kendini yenilemesini ve uzun yaşamasını sağlar, sinir uçlarının normal gelişimini kolaylaştıran vitaminler arasında yer alır.
B grubundan vitaminlerin bize güçlü ve sağlıklı saçlar veren güzellik vitaminleri olarak kabul edilmesi sebepsiz değildir. Diğer şeylerin yanı sıra, B5 vitamini saç kökündeki önemli metabolik süreçlerden sorumludur ve kafa derisinin iltihaplanmasını önler.
B5’in yetersiz tedariki bu nedenle saçınızın grileşmesine neden olabilir. B5 eksikliğiniz varsa, büyük olasılıkla diğer B vitaminlerinde de eksiksinizdir, bu da pigmentasyon eksikliğine ek olarak saç dökülmesine de yansır .
Vücut güzellik vitaminlerinin sadece küçük miktarlarını depolayabildiğinden, düzenli olarak B vitamini yüksek gıdalar yemelisiniz. Bunlar avokado, muz, balık ve et, yumurta, süt, baklagiller ve tam tahıllar şeklinde sıralanabilir.
D vitamini sadece güçlü kemikler ve kaslar ve bağışıklık sistemimiz için önemli değil, saçlarımız da güneş vitamininden yararlanıyor. Örneğin, saç döngüsünün büyüme aşamasını hızlandırır. Bununla birlikte, ciddi bir vitamin eksikliği varsa, melanin üretimi bozulur ve saçlarınız griye döner.
D vitamin eksikliğinin ilk belirtileri kuru ve dökülen saçların yanı sıra yorgunluk ve vücut ağrılarıdır.
Bunu önlemek için ilkbahar ve yaz aylarında mümkün olduğunca fazla güneş ışığına maruz kalmalısınız
İhtiyacımız olan D vitamininin yaklaşık yüzde 80 ila 90’ını cildimiz aracılığıyla üretiyoruz.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI