DOLAR
32,6614
EURO
35,1134
ALTIN
2.445,81
BIST
10.343,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
37°C
Antalya
37°C
Açık
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
SON DAKİKA
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
FETÖ’den ABD Başkanı Biden’a mektup | Güvenlik kaynakları: Türkiye’yi şikayet eden mektup yazıldı
Marmara Denizi’nde 3,3 büyüklüğünde deprem
Malatya’da 4,4 büyüklüğünde deprem
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Herkes ona “likapa” diyor! Son yıllarda taleplere yetişemiyorlar, hücreleri genleştirip yaşlanmayı durduruyor

Antalya Bilet…

Herkes ona “likapa” diyor! Son yıllarda taleplere yetişemiyorlar, hücreleri genleştirip yaşlanmayı durduruyor
REKLAM ALANI
29.06.2024 09:32
0
A+
A-

Artvin’in Hopa ilçesinde yaban mersini (Likapa) hasadı başladı. Bölgede yetişen likapalar, hem yerel pazarlarda hem de ülke genelinde büyük ilgi görüyor.

Üreticiler, bu yılki rekoltenin yüksek olmasından ve ürün kalitesinden oldukça memnun.
Hopa’nın Koyuncular köyünde likapa yetiştiriciliği, son yıllarda artan talep ve desteklerle hızla büyüyor.
Bölge ikliminin ve toprağının Likapa üretimi için elverişli olması, üreticileri bu alana yönlendirmiş durumda. Hasat edilen likapalar, taze tüketimin yanı sıra reçel, meyve suyu ve kurutulmuş meyve olarak da değerlendiriliyor.
Likapa, yüksek antioksidan içeriği ve sağlığa faydaları ile bilinirken, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve göz sağlığını desteklemesi ile öne çıkıyor.
Hopa’da üretilen likapalar, doğal ve organik üretim yöntemleri ile yetiştiriliyor, bu da ürünlerin kalitesini daha da artırıyor.
Bu yılki hasadın, üreticilere ekonomik olarak da büyük katkı sağlaması bekleniyor. Bölgedeki üreticiler, likapa hasadının başlamasıyla birlikte hummalı bir çalışma içine girmiş durumda ve bu çalışmaların sonunda yüksek verim elde etmeyi hedefliyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Likapa üreticisi Uğur Karabacak, 2016 yılında bahçesinde yetiştirmeye başladığı likapaları, 2 yıl sonra hasat etmeye başladığını söyledi. Karabacak “Bu yıl iyi bir hasat yılı geçirmeyi umut ediyorum. Bu toplattığımız meyveleri hem taze olarak hem de marmelat ve reçel olarak satışa sunacağız. Başta şeker hastalığı olmak üzere bir çok hastalığa iyi geliyor. Son yıllar Likapa’nın bilinirliği de arttı. Önümüzdeki yıllarda bahçemizi büyütmeyi planlıyorum” ifadelerini kullandı.
Yaban mersini, sağlık açısından oldukça faydalı bir meyvedir. İşte yaban mersininin bazı önemli faydaları:Yaban mersini, vücuda zarar verebilecek serbest radikallerle savaşan yüksek miktarda antioksidan içerir. Bu özelliğiyle hücreleri korur ve yaşlanmayı geciktirebilir. Kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir ve kalp-damar sağlığını destekleyebilir.Yaban mersini, kan şekerini dengelemeye ve insülin hassasiyetini artırmaya yardımcı olabilir, bu da tip 2 diyabet riskini azaltabilir.İçeriğinde bulunan antosiyaninler sayesinde, yaban mersini göz sağlığını destekleyebilir ve yaşa bağlı göz hastalıklarının riskini azaltabilir.
Yaban mersini, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan C vitamini ve diğer besinler açısından zengindir.Antioksidanlar ve diğer bileşenleri sayesinde yaban mersini, vücuttaki iltihaplanmayı azaltabilir ve kronik hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir.
Lif açısından zengin olan yaban mersini, sindirim sistemi sağlığını destekleyebilir ve sindirim sorunlarını azaltabilir.Düşük kalorili olmasına rağmen lif açısından zengin olması sayesinde tokluk hissi verir ve kilo kontrolüne yardımcı olabilir.Yaban mersini taze olarak tüketildiğinde en fazla faydayı sağlar, ancak kurutulmuş veya dondurulmuş şekilde de beslenme düzeninize dahil edilebilir.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI