DOLAR
32,5402
EURO
35,0344
ALTIN
2.432,89
BIST
10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
37°C
Antalya
37°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
37°C
SON DAKİKA
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bursa, Antalya ve Muğla’da orman yangını: Uludağ Üniversitesi’nde öğrenci yurtları tahliye edildi

Antalya Bilet…

Bursa, Antalya ve Muğla’da orman yangını: Uludağ Üniversitesi’nde öğrenci yurtları tahliye edildi
REKLAM ALANI
30.06.2024 22:08
0
A+
A-

Bursa, Antalya ve Muğla’da orman yangını: Uludağ Üniversitesi'nde öğrenci yurtları tahliye edildi

Bursa, Antalya ve Muğla’dan art arda yangın haberleri geldi. Bursa’da makilik alanda başlayan yangın Uludağ Üniversitesi’ne sıçradı. Üniversite kampüsündeki öğrenci yurtları tahliye edildi. Kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmaları devam ediyor. Antalya Muratpaşa ile Muğla Marmaris’teki yangınlar da kontrol altına alındı.

İzmir’de dün yaşanan orman yangınlarının ardından bugün de Bursa, Antalya ve Muğla’dan üç yangın haberi geldi.
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde makilik alanda yangın çıktı.
Rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler, Bursa Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içinde yer alan ormanlık alana sıçradı.
Yangında Uludağ Üniversitesi’ne ait bir tesisin çatısı yandı.
Üniversite içindeki ormanlık alanların yarısının alevlere teslim olduğu bildirildi.
Bu arada kampüs içerisindeki öğrenci yurtları da tahliye edildi.Eşyalarını toplayan öğrenciler, valizleriyle birlikte, toplanma alanı olarak belirlenen kampüs içerisindeki cami inşaatının bulunduğu alana geldi.
Kampüsteki doğal yaşam alanında bakılan kızıl geyikler, atlar ve diğer hayvanlar da tahliye edildi.
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, sahada 150 aracın bine yakın personelle havadan ve karadan çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, “4 uçak, 4 helikopter havadan müdahalesini sürdürüyor. Soğutma çalışmalarına devam edeceğiz. Şu an yangın ilerlemesi durduruldu. Kontrol altına alınması için çalışmalarımız devam ediyor. Şu an yangınla ilgili tehlikeyi geride bıraktık diyebiliriz. Yani şu an kısmen kontrol altına aldık diyebiliriz. Soğutma çalışmalarını da bitirdikten sonra daha da rahatlayacağız diye düşünüyorum” dedi.
Yangının bu kadar büyümesinde en önemli unsurun rüzgar olduğunu söyleyen Vali Demirtaş, “Personelimiz ekipmanları ve araçlarıyla zaten gerekeni yapıyorlar. Ama rüzgarın şiddetli olması işleri zorlaştırdı. Yangının ilerlemesine rüzgar sebep oldu. Ama çok şükür arkadaşlarımız çok gayretli. Bir taraftan Orman Bakanımız hem İçişleri Bakanımız bu yangınla ilgili her safhasını takip ettiler. Her 10-15 dakikada bir onlara bilgi verdik. Bugün sabaha kadar soğutma çalışmalarımız devam edecek. Hem karadan hem de havadan. Gece karanlık çökene kadar bu havadan çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.Lara bölgesindeki plaja yakın ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.İhbar üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.Yangına 2 helikopter, çok sayıda arazöz, su ikmal aracı, dozer, itfaiye ve orman ekipleriyle müdahalede bulunuldu.
Yangın bölgesinde birçok kişi de yangının yayılmasına engel olmak için ekiplere destek verdi. Bazı kişiler hortum ve su bidonları ile yangına müdahale etmeye çalıştı.Yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.Yangında, 30 hektar alan ve ekili bir sera zarar gördü.Ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
Muğla’nın Marmaris ilçesi Gölge Koyu’nda çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sonucu büyük ölçüde kontrol altına alındı.Yangın, Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkii Gölge Koyu’nda saat 16.40 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bölgeden alevlerin yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.Şiddetli rüzgarın olduğu bölgede, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 9 helikopter ve 4 uçak da alevlerle mücadeleye sortileri ile havadan destek verirken, yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI