DOLAR
32,5850
EURO
35,2568
ALTIN
2.466,55
BIST
10.715,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
30°C
Antalya
30°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
31°C
Cuma Parçalı Bulutlu
36°C
Cumartesi Açık
38°C
Pazar Açık
38°C
SON DAKİKA
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yoğurdun içine koyup tüketin! 1 kaşık yiyen kolesterol nedir bilmiyor, bağırsakları 2 kat hızlı çalıştıran karışım

Antalya Bilet…

Yoğurdun içine koyup tüketin! 1 kaşık yiyen kolesterol nedir bilmiyor, bağırsakları 2 kat hızlı çalıştıran karışım
REKLAM ALANI
01.07.2024 11:25
0
A+
A-

Yoğurdun içine koyup tüketin! 1 kaşık yiyen kolesterol nedir bilmiyor, bağırsakları 2 kat hızlı çalıştıran karışım

Vücudunuzda biriken ödem ve toksinleri kolay bir şekilde dışarı atmanız için sindirim sisteminizin düzenli çalışması gerekir. Sağlıklı bir vücut için sağlıklı sindirim şart. Ancak bazen tükettiğiniz besinler sindirim sağlığınızı bozabilir ve kabızlık sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durumda bağırsaklarınızı daha hızlı şekilde çalıştıracak besinleri tercih edebilirsiniz. Bağırsakları çalıştıran ve metabolizmayı harekete geçiren bu besinler kısa sürede şişkinlikten kurtulmanıza da yardımcı olabilir.

Sindirim sisteminizin doğru çalışması ya da çalışmaması yaşam kalitenizi doğrudan etkiler. Bozulan sindirim sistemi son derece rahatsız edicidir.
Sindirim sisteminin doğru ve dengeli çalışması için sağlıklı beslenme alışkanları geliştirmeniz önemlidir.
Beslenme listenize bağırsakları hızlı çalıştıran besinleri ekleyerek ödem, toksin ve şişkinlikten kısa sürede kurtulabilirsiniz.
Bağırsakları sağlıklı çalışmayan kişiler genellikle kabızlık sorunuyla karşı karşıya kalır.
Uzmanlar sağlıklı bir sindirim sistemi için genellikle lifli besinlerin daha sık tüketilmesini öneriyor.
Lifli besinler ve sıvı gıdalar tüketmek bağırsakları kısa sürede rahatlatabiliyor. Peki, hangi yiyecekler bağırsakları daha hızlı çalıştırıyor? İşte yanıtı…
Tükettiğiniz her besin bağırsak sağlığını doğrudan etkiliyor. Sindirim sistemini düzenlemek ve kabızlığı önlemek için bazı besinlerin tüketimini artırmak gerekiyor.
Kurubaklagiller, bitkisel bazlı protein kaynaklarıdır.
Özellikle vejetaryen ve vegan beslenenler için önemli bir protein kaynağıdır.
Sindirim sağlığı için lif içeriği yüksektir. Lifler sindirime yardımcı olur, tokluk hissi sağlar ve sindirim sistemi düzenini destekler.
Yüksek lif, düşük yağ ve zengin protein içeriğiyle sindirim sistemini çalıştırmak için bir mucize! Gaz problemi yaşayanlar için yapılan çalışmalar gösteriyor ki kuru baklagil tüketimi uzun süreli aralıklarla olan bireylerde bu durum daha çok görülüyor.
Genellikle düşük yağ içerirler, bu da kalp sağlığı için faydalı olabilir.Fosfor kemik sağlığı için önemlidir, folik asit ise hücre yenilenmesi ve DNA sentezi için gereklidir.
Demir vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin oluşumu için gereklidir.
Potasyum ise kas fonksiyonları ve kan basıncının düzenlenmesi için önemlidir.
Bazı kurubaklagiller antioksidanlar ve bitkisel bileşikler açısından zengindir, bu da hücresel hasara karşı koruma sağlayabilir.
Lif içeriği sayesinde kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olabilirler, bu da diyabet yönetimi için faydalı olabilir.Yüksek lif ve protein içerikleri sayesinde tokluk hissi verirler ve daha az yemek yemenize yardımcı olabilirler.
Keten tohumu uzmanların önerdiği en sağlıklı besinler arasında yer alıyor. Bağırsakların çalışmasında en etkili olan tohumlardan biri keten tohumudur.
1 yemek kaşığı kahverengi, parlak keten tohumu 2,8 gram lif içerir. Keten tohumunun lif yoğunluğu kabuğunda bulunmaktadır. Kabuğun içerisi zengin omega-3 yağ asidi ile doludur.
Antioksidan, mineral ve vitamin açısından oldukça zengin olan keten tohumu bağırsak sisteminiz için harika bir çözüm olacak!
Sadece bağırsak sistemini iyileştirme amacıyla değil, omega-3 kaynağı olarak salata ve yoğurtlara da eklemeyi unutmayınız!
Kış mevsiminin en güzel meyvelerinden olan lezzetli kivi, bağırsak sisteminizi çalıştıracak bir mucize! 1 orta boy kivi 2,5 gram lif, yüksek vitamin ve mineral içermektedir. İçerisinde bulunan siyah çekirdekler yenilebilir. Böylelikle lif ve vitamin alımı da artar.
Bağırsakların düzenli çalışması sağlıklı bir vücuda sahip olmanın en önemli kurallarından biri. Günlük hayatta tükettiğimiz su, çorba, yoğurt gibi besinler bağırsak dostu olarak biliniyor.
Peki hangi besinler bağırsakları çalıştırır?2013 yılında yapılan bir çalışmada kivi tüketiminin bağırsak sistemini düzenli çalıştırdığı ortaya koyulmuştur.
Kefir ve yoğurt: Çeşitli hastalıklar ya da antibiyotik tedavisi sonucunda bozulan bağırsak florasının yeniden düzenlenmesi amacıyla kefir tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Bunun yanında kefir, bağırsakları çalıştırıp temizleyen, dışkının kolayca dışarı atılmasını sağlayan bir özelliğe de sahiptir.
Kolaylıkla sindirilebilen besleyici bir gıda olduğundan çocuklar, hamile bayanlar, iyileşme dönemindeki hastalar, yaşlılar, kabızlık ve diğer sindirim problemlerini çeken insanlar için ideal bir içecektir.
Chia tohumu küçük boyutlu olmasına rağmen oldukça lifli bir besindir. 100 gram chia tohumunda 34.4 gram lif bulunmaktadır. Koyu gri renkli bu tohumlarda omega-3 yağ asidi, lif, antioksidanlar, mineraller içermektedir.
İçeriğindeki zengin lif ve antioksidanlar sayesinde bağırsak sağlığınızı iyileştirecek ve kolesterol, kalp hastalığına yardımcı olacaktır.
Kabak, su ve lif içeriği oldukça zengin bir sebzedir. Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsak sisteminin temizlenmesine, toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
Kabak yemeğini, yoğurt ile birlikte ana öğünlerinizde kullanabilir ve bağırsak sisteminizin çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.
Yeterli sebze ve meyve tüketimi sadece gastrointestinal sistem hastalıklarından değil kanser, kalp ve damar hastalıklarından da korur.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından günde en az 400-500 gram sebze ve meyve tüketilmesi gerektiği belirtilmektedir.
Yüksek gıda lifi ve fonksiyonel besin içeriği ile kan şekeri ve kolesterolü dengede tutar. En çok da bağırsak sağlığına yarar sağlayarak çalışmalarını sağlar ve kabızlık gibi sindirim sistemi hastalıklarından korur.
Bu şekilde bağırsaktaki zararlı ve kanserojen maddeler posa ile birlikte güvenli şekilde atılır ve kolonla ilgili problemlerin gelişmesini engeller.
Sebzelerden özellikle lahana, karnabahar, brüksel lahanası ve brokoli gibi yaprağı yenen sebzeler hem gıda lifi içeriği açısından hem de flavanoller bakımından kolon kanserine karşı koruyucudurlar. Ayrıca meyve ve sebzelerin metabolizmayı düzenleyici etkisi vardır.
Öncelikle baklagilinizi geceden ıslatmaya ve sürekli suyunu değiştirmeye özen gösterin. Haftada 2 gün sofranızda bulundurun.
Böylece, kurubaklagile alışan sindirim sisteminiz sayesinde gaz probleminden kurtulacaksınız. Kurubaklagiller, birçok sebze ve meyveden daha çok lif içermektedir. Bu yüzden sindirim sisteminin baş tacı olabilir!

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI