DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
39°C
Antalya
39°C
Açık
Pazar Açık
40°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
38°C
Salı Az Bulutlu
35°C
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Esad’a davet olabilir” mesajı
Bakan Şimşek: Yatırımcı ilgisi artıyor, risk primi geriliyor
SON DAKİKA HABERİ | Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur iade edilecek mi? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yargıdan kaçış olmamalı
Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? (5 Temmuz 2024 petrol fiyatları)
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sinan Ateş davasında dördüncü gün: Anne Saniye Ateş ifade verirken fenalaştı

Antalya Bilet…

Sinan Ateş davasında dördüncü gün: Anne Saniye Ateş ifade verirken fenalaştı
REKLAM ALANI
04.07.2024 11:15
0
A+
A-

Sinan Ateş davasında dördüncü gün: Anne Saniye Ateş ifade verirken fenalaştı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın dördüncü celsesi başladı. Ateş’in müşteki annesi Saniye Ateş, beyanı sırasında fenalaşırken Ayşe Ateş’in beyanlarına geçildi.

Pazartesi günü başlayan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesine ilişkin davada dördüncü celse bugün görülüyor. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş, Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş, kardeşleri ve yakınları katıldı. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Bakan ve Meryem Gül Çiftci Binici de duruşmayı takip ediyor. Pazartesi günü başlayan duruşmada dün itibarıyla sanık savunmaları tamamlandı, ardından avukatların beyanlarına geçildi. Dünkü celsede 19 sanık avukatının beyanı dinlenirken bugünkü duruşmada avukat beyanlarının alınmasına devam edilecek.

Müşteki Ayşe Ateş’ten önce müşteki Saniye Ateş dinlemeye başladı. Ateş, beyan verirken fenalaştı, sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Şu sıralar, Ayşe Ateş’in beyanlarına geçildi.

SANIK CEP’E UYARI Mahkeme başkanı, dünkü duruşmada sanıklardan Doğukan Çep’in tuvalet ihtiyacı için salondan çıkarıldığı sırada müştekilerin bulunduğu tarafta oturan izleyicilere dönerek tehdit anlamına gelecek şekilde başını salladığının üye hakim tarafından görüldüğünü ve kendisine durumun aktarıldığını bildirerek, Çep’i uyardı. Mahkeme başkanının, “Doğukan anladın mı?” diye sorduğu Çep, konuşmak için söz istedi ancak buna izin verilmedi. Duruşma, avukat beyanıyla devam ediyor.

DURUŞMA ÖNCESİ ATEŞ ATEŞ’DEN AÇIKLAMA

Duruşma salonu öncesi gazetecilere açıklama yapan Ayşe Ateş, “Duruşma salonunda yaşanılanları günlerdir sessizce izliyorum. Avukatımız dışarıya atılıyor, izleyenler salondan kovuluyor. Kovuşturmanın genişlememesi için bir irade gösteriliyor. Soru sormamız engelleniyor. Ne sorsak ‘Dosyayla ilgisi yok’ deniliyor. Nasıl yok, niye yok? İfadem orada. Açın, bakın. İsim isim anlatmışım.” diye konuştu. “Katil beyanlarını kanun kabul edip sosyal medyada ve televizyonlarda aklama mahkemelerinin kurulduğunu” söyleyen Ateş, Sinan Ateş’in nasıl öldürüldüğünün kamera kayıtlarında açıkça görüldüğünü belirtti. Ateş, şöyle devam etti: “Kiralık katil, arabanın arkasından çıkıyor, silahını Sinan’ın vücuduna doğrultup ateş ediyor. Sinan ne ayağından vurulan bir insanın refleksini veriyor ne de başka bir hamlede bulunabiliyor. Sadece bilinçsizce yere düşüyor. O düşerken kiralık katil Selman’ı da vuruyor. Selman can havliyle kaçıyor. Kaçarken elinde ne silah var ne de başka bir şey. Kiralık katil devam ediyor. Öne doğru bir adım atıp düşmekte olan Sinan’a tekrar ateş ediyor. İlk ifadelerinde de beyan ettiği gibi Sinan’ı etkisiz hale getirip kaçıyor. Selman geri döndüğünde Sinan’ın cansız bedeniyle karşılaşıp dizlerinin üstüne yıkılıyor. Bugünkü duruşmada vereceğim ifadede sanıkların yaptığı gibi katillerden karton kahraman çıkarma hikayelerini değil, Sinan hayattayken yaşadıklarımızı, Sinan’ın bana anlattıklarını, canilerin bize yaşattıklarını anlatacağım. Hem de hiçbir ismi pas geçmeden, tıpkı ilk gün hastanede savcıya verdiğim ifadede yaptığım gibi… O günden sonra yakın arkadaşlarım bana ‘Ayşe, bu isimleri söyleme. Seni de yaşatmazlar. Sen, Sinan’ın sana söylediği alt kademedeki isimleri ver. Diğerlerini devlet ortaya çıkarır.’ dediler. Ölmekten, öldürülmekten, çocuklarımı bir de annesiz bırakmaktan korktum.”

“TARİH BOYUNCA GÖRÜLMEMİŞTİR” Kendisinin konuşsa da konuşmasa da öldürüleceğine ikna olduğunu vurgulayan Ateş, bildiği hiçbir şeyin sır kalmasını istemediğini söyledi. “Müdafilerin duruşmada bu siyasi cinayetin Pensilvanya’da kurgulandığını, senaryosunu da Mustafa Özcan’ın yazdığını, kendisinin de onlara hizmet ettiğini iddia ettiklerini” söyleyen Ateş, şöyle devam etti: “Bu, MHP ve Ülkü Ocaklarına karşı yapılan bir kumpas girişimiymiş… Böyle arsızlık, böyle kurnazlık tarih boyunca görülmemiştir. Sinan Ateş’e ölmeden önce Ülkü Ocakları ve MHP yöneticileri tarafından sosyal medya üzerinden yöneltilen tehditler, edilen hakaretler, atılan iftiralar orada dururken, arkadaşları aynı odaklar tarafından saldırılara maruz kalmışken, deliller de aynı merkezi işaret ederken kocamın katilini nerede arasaydım? Sinan’ı CHP’liler mi tehdit etti, arkadaşlarına DEVA Partililer mi saldırdı, dostlarına İYİ Partililer mi elçi gönderdi, ofisinin önüne Zafer Partililer mi bir araba adam yolladı?” Ateş, kamuoyunun gözlerini bu davadan ayırmamasını istedi.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI