DOLAR
32,9987
EURO
35,8995
ALTIN
2.536,07
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
39°C
Antalya
39°C
Açık
Pazartesi Açık
38°C
Salı Açık
37°C
Çarşamba Açık
36°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
34°C

1,8 milyon emekliye zam! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Antalya Bilet…

1,8 milyon emekliye zam! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
REKLAM ALANI
09.07.2024 07:50
0
A+
A-

1,8 milyon emekliye zam! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

AK Parti, en düşük emekli aylığının artması için çalışma başlattı. Düzenlemeden, kök maaşı, en düşük emekli aylığı olan 10 bin liranın altında olan 1.8 milyon emekli yararlanacak. Kulislere yansıyan bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 12 bin liraya çıkarılması niyeti var.

10 bin liralık en düşük emekli maaşı artacak. AK Parti kurmayları, zam için çalışma başlattı.
MYK toplantısı sonrası açıklama yapan AK PArti Sözcüsü Ömer Çelik, “Emekli konusunda çalışılıyor. Çalışma devam ediyor. Herhangi bir karar verilmedi. Bugün ve yarın devam edecek. Bir karar verilmediği için, bu zamana yetişir yetişmez diyemeyiz.” açıklamasında bulundu.
Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yüzde 24 virgül 73 oranında zam alacak. Ancak 3,8 milyon emeklinin kök maaşı, en düşük emekli aylığı olan 10 bin liranın altında. Bu zam oranı, 10 bin liraya değil, kök maaşlara yansıyor. Bu nedenle de 1,8 milyon emeklinin aylığı, 10 bin lirayı geçmeyecek.
Sosyal Güvenlik Uzmanı Dr. Okan Bülbül, “Halihazırda kök aylığı 7 bin 710 TL  ve altında olanların hiç zam almaması gibi durum söz konusuydu. bu rakam 1 milyon 780 bin emekliyi ilgilendiriyordu. Hiç zam almamaları durumu söz konusuydu. Yine kök aylığı 9 bin 610 TL’nin altında olanlar da 24,7 zam alamıyacaklar. 200, 500 TL gibi zamlar ortaya çıkacaktı.” değerlendirmesinde bulundu.
AK Parti kurmayları bu durumu düzeltmek adına harekete geçti. Kulislere yansıyan bilgilere göre en düşük emekli maaşının 12 bin liraya çıkarılması niyeti var. Bunun için yasal düzenleme gerekiyor.
Edinilen bilgiye göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat ışıkhan, en düşük emekli aylığına zam konusunda, son Kabine toplantısında bir sunum yaptı.  Bakan Işıkhan alternatifli bir hesaplama tablosu sundu ve beklentileri dile getirdi.
AK Parti kurmayları çalışmaya son şeklini verdikten sonra, düzenleme önce Hazine ve Maliye Bakanlığı’na ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI