DOLAR
33,0792
EURO
35,7740
ALTIN
2.544,43
BIST
10.686,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
37°C
Antalya
37°C
Açık
Çarşamba Açık
35°C
Perşembe Az Bulutlu
34°C
Cuma Açık
33°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
33°C

Çinli araştırmacılar son noktayı koydu! Kahvenin hiç bilinmeyen faydası ortaya çıktı

Antalya Bilet…

Çinli araştırmacılar son noktayı koydu! Kahvenin hiç bilinmeyen faydası ortaya çıktı
REKLAM ALANI
10.07.2024 10:36
0
A+
A-

Çinli araştırmacılar son noktayı koydu! Kahvenin hiç bilinmeyen faydası ortaya çıktı

Kahve kokusuyla, tadıyla ve lezzetiyle severek tüketilen içecekler arasında yer alıyor. Düzenli kahve içmenin vücuda pek çok faydası bulunuyor. Kahve özellikle metabolizmayı hızlı çalıştırması ve sindirim sistemini düzenlemesiyle kilo vermeye destek olan içeceklerden biri. Ancak kahvenin faydaları bununla sınırlı değilmiş. Çin araştırmacılar kahveyle ilgili yeni bir bilgiyi daha ortaya çıkardı.

Gün içinde en sık tüketilen ve sevilen içeceklerden biri olan kahvenin hiç bilinmeyen bir faydası ortaya çıktı. Çinli araştırmacıların yayınladığı son raporda kahve tüketiminin oturmaktan kaynaklı ölüm ihtimalini düşürdüğü tespit edildi.
Jiangsu eyaletindeki Suzhou’da yer alan Soochow Üniversitesi’nden araştırmacılar, ABD’deki 10 bin 639 kişiye ait verileri inceledi. Ortaya çıkan sonuç duya herkesi şaşırttı.
Veriler, masa başında her gün harcanan ortalama zamanla tüketilen kahve miktarına dair bilgileri içeriyor.
Hakemli dergi BMC Public Health’de yayımlanan çalışmada, günde 8 saatten fazla oturmanın, günde 4 saat hareketsiz kalmaya kıyasla özellikle kalp hastalığına bağlı ölüm riskini artırdığı belirlendi. Diğer yandan bu süre içinde daha çok kahve tüketenlerin ölüm riskinin, az kahve içenlere göre 1,58 kat daha düşük olduğu ortaya çıktı.
“Kahve dünyada ve ABD’de en yaygın tüketilen içeceklerden biri. Birçok çalışma düzenli kahve tüketiminin, güçlü antioksidan özellikleri nedeniyle kronik hastalıklardan kaynaklanan morbidite ve mortaliteyi azaltabileceğini göstermektedir.”
Kahve içmenin vücuda bazı faydaları şunlar olabilir:Kahvedeki kafein, beyindeki adenosin reseptörlerini bloke ederek uyanıklık hissini artırabilir ve odaklanmayı destekleyebilir.Kafein, metabolizmayı geçici olarak hızlandırabilir, bu da birçok kişi için yağ yakımını artırabilir.
Kafein, dayanıklılığı artırabilir ve egzersiz sırasında performansı iyileştirebilir.Kahve, antioksidanlar bakımından zengindir. Antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltabilir.
Bazı çalışmalar, düzenli kahve tüketiminin Parkinson ve Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıkların riskini azaltabileceğini göstermektedir.
Bazı araştırmalar, kahve içmenin karaciğer kanseri ve siroza karşı koruyucu olabileceğini öne sürmektedir.Kafeinin bazı kişilerde ruh hali üzerinde olumlu etkileri olabileceği ve depresyon riskini azaltabileceği belirtilmektedir.
Ancak, herkesin kafeine farklı tepkiler verdiğini ve aşırı tüketimin bazı olumsuz etkilere yol açabileceğini unutmamak önemlidir. Sağlık için en uygun miktarda tüketim ve kişisel ihtiyaçlara göre kafein alımı önemlidir.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI