DOLAR
33,0155
EURO
35,7893
ALTIN
2.537,38
BIST
10.824,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
37°C
Antalya
37°C
Açık
Salı Açık
37°C
Çarşamba Açık
35°C
Perşembe Açık
34°C
Cuma Parçalı Bulutlu
33°C

Saç diplerinizi hemen kontrol edin! Kepek, kaşıntı, egzama varsa dikkat: O hastalığı ele veriyor

Antalya Bilet…

Saç diplerinizi hemen kontrol edin! Kepek, kaşıntı, egzama varsa dikkat: O hastalığı ele veriyor
REKLAM ALANI
10.07.2024 08:56
0
A+
A-

Saç diplerinizi hemen kontrol edin! Kepek, kaşıntı, egzama varsa dikkat: O hastalığı ele veriyor

Saç dökülmesi kadar en sık görülen saç sorunları arasında egzama, kepek ve kaşıntı yer alıyor. Sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmak için saç derisi bakımınızı doğru yapmanız gerekiyor. Ancak bazen ne kadar özenli davranırsanız davranın bu gibi sorunları önleyebilmek pek mümkün olmuyor. Çünkü saç diplerindeki egzama, kepek ve kaşıntı bazı ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor.

Sağlıklı saçlara sahip olmak herkesin hayâli. Ancak çeşitli nedenlere bağlı olarak saç diplerinizde egzama, kepek, kaşıntı gibi sorunlar görülebilir. Saç dökülmesinden sonra en sık görülen saç sorunları arasında yer alan kepek, kaşıntı ve egzamanın sebebi sandığınızdan daha ciddi olabilir. Saç diplerinde egzama, kepek ve kaşıntı çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. İşte bunların bazıları:
Bu durum, saç derisinde kızarıklık, kepeklenme, yağlı görünüm ve kaşıntıya neden olan bir tür egzamadır. Genellikle saç derisinde yağ üretiminin artmasıyla ilişkilidir.Saç derisinin kuruması, kaşıntıya ve kepek oluşumuna yol açabilir. Özellikle kış aylarında ve nemin düşük olduğu ortamlarda bu durum sıkça görülebilir.Bazı mantar türleri (örneğin, mantar cinsi Malassezia) saç derisinde enfeksiyonlara neden olabilir. Bu durumda kaşıntı, kızarıklık ve kepeklenme görülebilir.
Saç ürünlerine veya kimyasallara karşı alerjik reaksiyonlar, saç derisinde tahriş ve egzama benzeri belirtilere yol açabilir.Stres, bağışıklık sistemini etkileyerek saç derisindeki hassasiyeti artırabilir ve egzama gibi durumların ortaya çıkmasına katkıda bulunabilir.Özellikle ergenlik dönemi, hamilelik veya menopoz gibi hormonal değişiklikler, saç derisindeki yağ üretimini etkileyerek egzama ve kepek oluşumuna zemin hazırlayabilir.
Sağlıklı saçlara sahip olabilmek için saçlarınıza çok iyi bakmanız gerekir. Beslenme düzeni ve saç bakım uygulamaları saç sağlığınızı doğrudan etkiler. Bu sebeple sağlıklı saçlar için dengeli ve düzenli bir beslenme programına uymalı, saçlarına en uygun bakım rutinini yapmalısınız.
Saç derisi kaşıntısı saç dökülmesinden sonra en sık yaşanan saç sorunlarından biridir.
Bitmek bilmeyen bir saç derisi kaşıntısı yaşam kalitenizi de olumsuz etkiler.
Çünkü elleriniz sürekli saçlarınızda olur ve saç diplerinizi kaşıyarak bu sorunu önlemeye çalışırsınız.
Saç diplerindeki kaşıntı bir süre sonra saç derisinde iltihaplı sivilcelerin oluşmasına da sebebiyet verebilir.
Saç diplerindeki kaşıntıyı geçirdiği söylenen pek çok yöntem olsa da bu durum saç sağlığınızı ciddi anlamda etkileyebilir.
Bu sebeple saç dibi kaşıntısını ciddiye almanız ve önemsemeniz gerekir. Çünkü saç diplerindeki kaşıntı mantar gibi ciddi hastalıkların habercisi olabilir.
Ayrıca hormonal değişiklikler tüm vücutta sivilce problemine yol açtığı gibi saç derisini de etkileyebiliyor.
Yüzünüzdeki sivilcelere müdahale ettiğiniz gibi saç derisinde çıkanlara da mutlaka müdahale etmelisiniz.
Bu problemle çok sık karşılaşıyorsanız anti-akne şampuan kullanmak faydalı olacaktır. Hormonal değişikliklere bağlı kırmızı sivilceler tehlikeli değil fakat iltihap varsa enfeksiyona neden olabilir.
Doktorlar genellikle saç derisinde meydana gelen kaşıntılı sivilcelerin nedenini kaynak ve sıkı saç örgüleri olarak belirtiyor.
Her ikisi de saç dökülmesini tetikliyor. Saç dökülmesi ise saç derisinde açık yaralar bırakarak enfeksiyona neden oluyor.
Tinea adı verilen bir mantar türü, ciltte enfeksiyona yol açar ve bunun neticesinde deride kırmızı ve yuvarlak sivilceler oluşur.Oldukça hızlı büyüyen saç mantarının yayılmasını engellemenin tek yolu hemen teşhis etmek.
Ayrıca saç mantarları genellikle acı verir ve ciddiyetine bağlı olarak iltihapla dolu olabilir.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI