DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
33°C
Antalya
33°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
SON DAKİKA
Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 08 Eylül 2024
SON DAKİKA HABERİ | MİT’ten Süleymaniye’de operasyon: Örgütün sözde İran sorumlusu etkisiz hale getirildi
SON DAKİKA: Kahramanmaraş’ta 5 büyüklüğünde deprem | Son depremler
Son dakika Kahramanmaraş’ta deprem mi oldu? Az önce deprem Kahramanmaraş’ta nerede oldu? Kahramanmaraş deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 07 Eylül 2024
Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 07 Eylül 2024
Dilan ve Engin Polat için ara karar çıktı: Tüm sanıklar tahliye edildi | Engin Polat cezaevinden çıktı
Dilan ve Engin Polat için ara karar çıktı: Tüm sanıklar tahliye edildi
Dilan ve Engin Polat için ara karar günü: Mahkeme ne karar verecek?
Son dakika Muğla’da deprem mi oldu? Az önce deprem Muğla’da nerede oldu? Muğla deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 06 Eylül 2024
Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 06 Eylül 2024
Son dakika Kahramanmaraş’ta deprem mi oldu? Az önce deprem Kahramanmaraş’ta nerede oldu? Kahramanmaraş deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 05 Eylül 2024
Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 05 Eylül 2024
Christopher Lungoyi Gaziantep FK’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 04 Eylül 2024
Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 03 Eylül 2024
Son dakika Kahramanmaraş’ta deprem mi oldu? Az önce deprem Kahramanmaraş’ta nerede oldu? Kahramanmaraş deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 02 Eylül 2024
Yeni adli yıl başladı | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye yeni anayasaya hazırdır
Bakan Bolat: Tüm zamanların en yüksek ağustos ayı ihracat rakamına ulaşıldı
SON DAKİKA: Bakan Bolat dış ticaret rakamlarını açıkladı
Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 02 Eylül 2024
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dünyada “süper besin” olarak bilinen 8 gıda! 9 temel amino asidin tamamını içeriyor, her yiyen doktor yüzü görmüyor

Antalya Bilet…

Dünyada “süper besin” olarak bilinen 8 gıda! 9 temel amino asidin tamamını içeriyor, her yiyen doktor yüzü görmüyor
REKLAM ALANI
25.07.2024 08:59
0
A+
A-

Sürekli değişen beslenme ve sağlık alanında süper gıdalar çok yönlü bir beslenmenin temel dayanağı haline geldi. Bu gıdalar besin açısından zengindir ve sağlığınızı baştan sona iyileştirebilecek önemli vitaminler, mineraller ve antioksidanlar içerir. Süper gıdalar, inflamasyonu azaltma, bağışıklığı güçlendirme ve genel refahı artırma konusundaki olağanüstü kapasiteleri nedeniyle optimal sağlığa ulaşmanın etkili bir yoludur.

Vücut sağlığınız için bazı besinleri günlük öğünlerinize dahil edebilirsiniz. Renkli meyvelerden yapraklı yeşilliklere ve besleyici tohumlara kadar her süper gıdanın sağlık açısından farklı avantajları vardır.
Bu kılavuz, diyetinizin düzenli bir parçası olması gereken en iyi 8 süper gıdayı kapsayacak ve bunların enerjinizi nasıl artırabileceğini ve daha iyi bir yaşam tarzını nasıl destekleyebileceğini size gösterecek.
Hint bektaşi üzümü olarak da bilinen Amla, cilt sağlığını ve bağışıklığını iyileştiren yüksek C vitamini içeriğine sahiptir.
Kalp sağlığını destekler, sindirimi kolaylaştırır ve kan şekeri seviyesini kontrol etmeye yardımcı olur. Amla’nın antioksidan özellikleri serbest radikallerle savaşır, iltihabı azaltır ve yaşlanma sürecini geciktirir.
Ayrıca karaciğeri güçlendirir, saç büyümesini destekler ve göz sağlığını iyileştirir. Diyetinize amlayı dahil etmek genel sağlığınızda büyük bir fark yaratabilir.
A, C ve E vitaminleri papayada bol miktarda bulunur ve bağışıklığın güçlendirilmesine ve sağlıklı cildin desteklenmesine yardımcı olur. Enzimlerinden biri olan papain sindirime yardımcı olur ve şişkinliği azaltır.
Antioksidan içeriği yüksek olan papaya iltihabı azaltır ve uzun süreli hastalıklara karşı koruma sağlar.
Dolaşımını artırarak ve kolesterolü azaltarak kalp sağlığını destekler. Papaya ayrıca yara iyileşmesini iyileştirir, göz sağlığını destekler ve genel sağlık için hayati besinler sunar.
Besin açısından yoğun bademler çok sayıda sağlık avantajı sunar. Antioksidanlar, magnezyum, E vitamini ve iyi tekli doymamış yağlar bakımından bol miktarda bulunurlar. İnflamasyonu ve kolesterolü azalttıkları için bu besinler kalp sağlığını destekler.
Ayrıca badem, sağlıklı sindirimi destekleyen ve daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olan harika bir lif ve protein kaynağıdır.
Bunları atıştırmalık olarak yiyin, salatalara ekleyin veya fındık ezmesi yapmak için püre haline getirin.
Diyetisyen Simrat Kathuria’ya göre, “Tatlı patatesler, daha popüler nişastalı sebzelerin besin açısından yoğun, uyarlanabilir bir alternatifidir. Vücudun sağlıklı bağışıklık fonksiyonu ve görme için gerekli olan A vitamini üretmek için kullandığı beta-karoten açısından zengindirler.
Tatlı patates aynı zamanda sindirime ve genel sağlığa faydalı olan önemli miktarda lif, manganez ve C vitamini içerir. İçlerindeki tatlılık nedeniyle fırında patates kızartması, çorba ve güveç gibi birçok farklı yiyeceğin mükemmel bir tamamlayıcısıdırlar.
Doğada bulunan en güçlü süper yiyeceklerden biri genellikle yaban mersini olarak anılır. Yoğun mavi renkleri, yüksek antioksidan içeriğinin, özellikle de iltihabı azaltan ve oksidatif stresle mücadele eden antosiyaninlerin bir sonucudur. Bir fincan yaban mersini önemli miktarda diyet lifi ile C ve K vitaminleri içerir.
Bu antioksidanların bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kalp sağlığını desteklediği ve beyin fonksiyonlarını iyileştirdiği iyi bilinmektedir. Bunları mısır gevreğine, smoothielere ve hatta salata sosuna karıştırarak diyetinize dahil edebilirsiniz.
Küçük olmalarına rağmen chia tohumları inanılmaz derecede besleyicidir.
Kalp sağlığı ve sindirim fonksiyonu için mükemmeldirler çünkü harika bir lif, protein ve omega-3 yağ asitleri kaynağıdırlar. Ek olarak, hepsi sağlıklı kemikleri destekleyen fosfor, magnezyum ve kalsiyum açısından zengin olan chia tohumlarıdır.
Sıvıyı emme ve jel oluşturma konusundaki özel kapasiteleri nedeniyle chia pudingi, smoothie’ler ve yoğurt için bir temel olarak iyi çalışırlar.
Avokado, besin zenginliği ve kremsi pürüzsüzlüğü nedeniyle ödüllendirilir.
Kötü kolesterolü düşüren ve kalbe iyi gelen çok sayıda tekli doymamış yağ içerir.
Avokado ayrıca normal kan basıncını koruyan potasyumun yanı sıra E, C ve B6 vitaminlerini de içerir.
Çok yönlülükleri nedeniyle sürülebilir ürünler, salatalar ve hatta tatlılar dahil olmak üzere çeşitli tariflerde kullanılabilirler.
Tam bir protein olan kinoa, dokuz temel amino asidin tamamını içerdiğinden veganlar ve vejetaryenler için mükemmel bir protein kaynağıdır.
Ayrıca genel sağlığa faydalı olan çok sayıda demir, magnezyum ve lif içerir. Kinoanın yumuşak dokusu ve ceviz aroması, onu salatalar ve tahıl kaseleri için sağlıklı bir temel haline getirmesinin yanı sıra pirinç veya spagettiye de harika bir alternatif haline getirir.
Daha iyi kardiyovasküler sağlıktan gelişmiş bilişsel işlevlere kadar pek çok sağlık faydası nedeniyle bunları tabağınıza düzenli olarak eklemeliyiz. Besin açısından yoğun olan bu yemekleri benimserseniz, kendinizin daha canlı, daha sağlıklı bir versiyonuna doğru ilerleyeceksiniz.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI