DOLAR
32,3254
EURO
34,7388
ALTIN
2.408,18
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
25°C

Bugün 1 Aralık Dünya AIDS günü: Dünya AIDS Günü mesajları

Antalya Bilet…

Bugün 1 Aralık Dünya AIDS günü: Dünya AIDS Günü mesajları
REKLAM ALANI
01.12.2023 11:38
0
A+
A-

Bugün 1 Aralık Dünya AIDS günü: Dünya AIDS Günü mesajları

Dünya AIDS Günü her yıl 1 Aralık tarihi olarak kabul edilmiştir. Bugün HIV’in yayılması ve AIDS hastalığının artışına karşın bilincin yükseltilmesi amacına adanmıştır. Dünya AIDS gününe dikkat çekmek isteyen vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunuyor.

HIV/AIDS konusunda toplum farkındalığını artırmak üzere, 1 Aralık günü 1988 yılından beri Dünya AIDS Günü olarak kabul edilmiştir. Hükûmetler ve sağlık yetkilileri bu günde çeşitli forumlar ve konuşmalar düzenlerler. 1995 yılından bu yana ABD Dünya AIDS Gününü resmi olarak tanımıştır. Diğer ülke hükûmetleri de benzer tutumlar alarak, aynı konuda açıklamalar yapmıştır.

AIDS hastalığı nedeniyle 1981 yılından 2007’ye kadar olan zaman döneminde 25 milyon insan ölmüştür. 2007 yılı istatistiklerine göre 33 milyon HIV Pozitif kişi dünyada yaşamaktadır. Bu rakamlar doğrultusunda AIDS, dünyanın en yaygın yıkıcı hastalıklarından biridir. Bu hastalığa sahip olan ve taşıyanların arasında çocuklar da vardır.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

1 ARALIK DÜNYA AIDS GÜNÜ MESAJLARI

“1 Aralık Dünya Aids Günü. İhmal etme, bilgilen, farkında ol, tedavi ol!” “1 ARALIK DÜNYA AIDS GÜNÜ! Virüsle savaşmanın en etkili yolu ondan korunmaktır.” “HIV/AİDS artık tanı konduğunda durdurulabiliyor. Önemli olanın “farkında olmak” ve “zamanında tedavi olmak” olduğunu unutmayın!” “AIDS, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu nedenle korunmak, riskli durumlarda test yaptırmak çok önemlidir. Farkındalık hayat kurtarır.”

“Toplumsal Farkındalığı Koru, Hastalıktan Bir Adım Önde Ol! “

“Aids hayatın içide! Bilgilenmek, farkında olmak ve korunmak ise bizim elimizde.”

Antalya Bilet

REKLAM ALANI