DOLAR
32,3668
EURO
34,7014
ALTIN
2.393,00
BIST
10.168,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
29°C
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C

Tunca Nehri kenarındaki Evliya Kasımpaşa Cami restore edilecek

Antalya Bilet…

Tunca Nehri kenarındaki Evliya Kasımpaşa Cami restore edilecek
REKLAM ALANI
15.12.2023 19:30
0
A+
A-

Tunca Nehri kenarındaki Evliya Kasımpaşa Cami restore edilecek

Tunca Nehri kenarındaki 5,5 asırlık Evliya Kasımpaşa Cami’nin restorasyonu gelecek ay başlayacak.

Edirne‘de 545 yıllık Evliya Kasımpaşa Cami restore edilecek. Edirne Valisi Yunus Sezer, Türkiye’de örneğine az rastlanılan yalı cami olma özelliğindeki camide incelemede bulundu. Cami hakkında Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk’ten bilgi alan Sezer, caminin restoresinin gelecek yılın başlarında başlayacağını söyledi.Desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’ya teşekkür eden Sezer, “Rıhtımı, hazire alanı ve çevre düzenlemesini kapsayan çalışmalar tamamlandığında Edirne’mize önemli bir cazibe merkezi daha kazandırılmış olacak” dedi.

KASIMPAŞA CAMİ

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Edirne’de 545 yıllık Evliya Kasımpaşa Camisi restore edilecek. Kirişhane semtinde bulunan avlulu cami, II. Murat ve Fatih Sultan Mehmet’in vezirliğini yapmış “evliya” olarak da anılan Kasım Paşa tarafından 1478 yılında inşa ettirildi.

Tek kubbeli, kare planlı ve tek minareli olarak yaptırılan cami, taşkından kenti korumak için çekilen setle Tunca Nehri arasında kaldı. Kasım Paşa’nın haziresinin de bahçesinde bulunduğu cami, ibadete açılacağı günü bekliyor.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI