DOLAR
32,3426
EURO
34,8553
ALTIN
2.383,69
BIST
10.250,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

İsrail’in “insani ara” çağrısına Hamas’tan yanıt

Antalya Bilet…

İsrail’in “insani ara” çağrısına Hamas’tan yanıt
REKLAM ALANI
20.12.2023 00:32
0
A+
A-

İsrail’in 10 haftadır bombaladığı Gazze’de yaklaşık 20 bin Filistinli hayatını kaybederken 50 binden fazla kişi de yaralandı. İsrailli yetkililer, sivil kayıplar için “Hamas’ı yok etmenin maliyeti bu” yorumunu yaparken, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Gazze’de yeni bir “insani ara”ya hazır olduklarını belirtti. Bu çağrıya Hamas’tan ise, “saldırılar sürerken her türlü müzakereyi reddediyoruz” yanıtı geldi.

İsrail ordusu Gazze içinde ilerleyişini sürdürüyor.  
İsrail askerleri son olarak El-Ehli Hastanesi’ne girdi. Baskın sonrası hastanenin hizmet dışı kaldığı açıklandı. El-Ehli, Gazze’nin kuzeyinde hasta kabul eden son sağlık tesisiydi.
Filistin Sağlık Bakanlığı da İsrail’in son 24 saatteki saldırılarında ölenlerin sayısının 100’ü geçtiğini açıkladı.
İsrail’in 7 Ekim’den bu yana bombaladığı Gazze’de yaklaşık 20 bin kişi öldü. 50 binden fazla Filistinli de yaralandı.
Bu arada İsrail’den sivil ölümlerin önceden hesaplandığı açıklaması geldi. İki İsrailli yetkili, ordunun bir saldırı öncesi sivil kayıpları önceden hesapladığını söyledi.
Bombardımanın Hamas’ı ortadan kaldırma hedefine katkısı ile ölümlerin büyüklüğünün kıyaslandığı ve saldırının buna göre yapıldığı belirtilirken, İsrailli yetkililer sivil kayıplar için “Haması yok etmenin maliyeti bu” yorumunu yaptı.
İsrail’in Gazze’ye saldırıları devam ederken İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’dan ise ateşkes sinyali geldi. 
Herzog, rehinelerin kurtarılması için “Gazze’de yeni bir insani araya hazırız” diye konuştu.
Bu çağrıya Hamas’tan ise, “saldırılar sürerken her türlü müzakereyi reddediyoruz” yanıtı geldi.
İsrailli muhalefet lideri Yair Lapid, 7 Ekim saldırılarıyla başlayan sürecin Filistin Devleti’nin kurulmasını önemli ölçüde geciktireceğini belirtti. “İki devletli çözüm fikrinin öldüğünü düşünmediğini” vurgulayan Lapid, ancak İsrail halkının güvenliğinden emin olunana kadar söz konusu fikrin hayata geçirilemeyeceğinin altını çizdi.
Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde Gazze Şeridi’nde “düşmanlıkların geçici olarak durdurulmasına yönelik acil adımlar atılması” ve “Gazze Şeridi’nin tamamına hızlı, güvenli ve engelsiz şekilde insani yardımların ulaştırılması” çağrısında bulunulan karar tasarısına yönelik oylama bir kez daha ertelendi.
HABERE GİT
Birleşmiş Milletler, Gazze’deki ölüm ve yıkımın daha önce görülmemiş boyutlarda olduğunu bildirdi.
BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, Gazze Şeridi’ne insani yardımların çok zor koşullarda ulaştırıldığını, yerinden edilme ve süren çatışmalar nedeniyle insani yardım sisteminin çöküşün eşiğine geldiğini ifade etti.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI