DOLAR
32,3440
EURO
34,9078
ALTIN
2.375,60
BIST
10.220,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

Kilo verememenizin arkasındaki 5 neden

Antalya Bilet…

Kilo verememenizin arkasındaki 5 neden
REKLAM ALANI
20.12.2023 13:42
0
A+
A-

Kilo verememenizin arkasındaki 5 neden

Sıkı ama sağlıklı bir beslenme planını takip etmek için gösterdiğiniz çabaya rağmen kilo veremiyor olabilirsiniz. İşte kilo vermenize engel olan sebepler…

Stresli dönemlerde adrenal bezlerden kortizol hormonu salgılanır. Kortizol, enerji sağlaması açısından önemli olsa da iştahı artırır. Bu hormonal dengesizlik, kilo kaybını sabote edebilir.Stresi düzenlemek ve kortizol düzeyini düzenlemek için ise şunları yapabilirsiniz:
MeditasyonEgzersizKafeinden kaçınınDerin nefes alınBir hobi edinin
Gluten duyarlılığı veya intoleransı, kilo vermenizi zorlaştırıyor olabilir. Bunu önlemek içinse gluteni, süt ürünlerini veya diğer diyet tetikleyicileri hayatınızdan çıkarın. Ardından bu yiyecekleri alternatifleriyle değiştirin.
Vücudunuz için yeterli uykuyu alamamak yağ yakımına engel olabilir. Her gece yedi ila sekiz saat uykuyu hedeflemelisiniz. Çünkü uyku, yağ düzenleyici hormonlarımızı dengeler ve gündüzleri yemek yeme isteğini azaltır.
Kilo verme sürecinde ana öğünlerinize dikkat ederken, ara öğünleri atlıyor ya da atıştırmalıklarla anı geçiriyorsanız kilo vermeniz durabilir. Çünkü atıştırmalıklar, kalori alımınızı belirli bir seviyenin üzerine çıkarırsa; herhangi bir kilo kaybı görmezsiniz.
Bir saatten fazla egzersiz yapıyorsanız bu, kortizol seviyenizi yükseltebilir ve hedeflerinize ters etki yapabilir. Bunun yerine 20-30 dakika aralıklı antrenman yağ yakabilir ve kilo verme sürecinize destek olabilirsiniz.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI