DOLAR
32,3634
EURO
34,6830
ALTIN
2.390,69
BIST
10.167,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
29°C
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C

Kraliyet çocuklarına uygulanan sıra dışı sofra kuralı

Antalya Bilet…

Kraliyet çocuklarına uygulanan sıra dışı sofra kuralı
REKLAM ALANI
21.12.2023 14:45
0
A+
A-

Kraliyet çocuklarına uygulanan sıra dışı sofra kuralı

Kraliyetin küçük kardeşleri Prens Louis, Prenses Charlotte ve Prens George’un resmi Noel yemeğinde anneleri Kate Middleton ve babaları Prens William ile birlikte aynı masaya oturmalarına izin verilmediği ortaya çıktı.
Kraliçe II. Elizabeth ve Prenses Diana için çalışan eski kraliyet şefi Darren McGrady, Harper’s Bazaar’a yaptığı açıklamada, kraliyet çocuklarının resmi akşam yemeklerinde veya Noel’lerde ebeveynleriyle birlikte yemek yiyememe kuralını anlattı.
Şef, kuralın “kibar konuşmayı” öğrenmenin öneminden kaynaklandığını açıkladı.
McGrady’ye göre, Galler Prensi ve Prensesi’nin üç çocuğunun “kibar konuşma sanatını öğrenene kadar yetişkinlerle birlikte oturmasına izin verilmiyor”. Ayrıca Noel gibi büyük tatiller de dahil olmak üzere, çocuklara hiçbir istisna tanınmıyor.
Bunun yerine McGrady, üç çocuğun dadılarıyla birlikte çocuk odasında yemek yediğini, bu Noel’de de yine öyle yapacaklarını söyledi.
Şef, “Çocuklar yemek masasında düzgün bir şekilde hareket edebilecek yaşa gelene kadar her zaman bakıcılarıyla yemek yiyorlar” dedi.
Eski kraliyet şefi, genç kraliyet ailesinin dadılarının önemine de değinerek, onların işinin çocukların damak zevklerini de “eğitmek” olduğunu, “Kraliyet çocuk odası sadece genç kraliyet üyelerinin zihinlerini eğitmek için değil aynı zamanda onların damak zevklerini de eğitmek içindi” sözleriyle ifade etti.
Şef, “Dadı her zaman menünün kontrolünü elinde tutuyordu ve onların sadece bol miktarda sağlıklı sebze içeren değil, aynı zamanda onları yeni yetişkin yemekleriyle tanıştıran dengeli yemekler yemelerini sağlardı” diye ekledi.
Şef ayrıca, Prens William ve Prens Harry’ye sebzeyemeği yedirmenin kolay bir iş olmadığını söyledi. İkisine kraliyet yemek zamanlarında sebze yemeleri için rüşvet verildiğini ve bu işe yaramazsa küçük kraliyet üyelerinin yemeklerindeki sebzeleri en sevdikleri yiyeceklerin içine saklayarak verdiklerini söyledi.
McGrady’ye göre, çocuklara sebze yedirme gayreti, Prenses Diana’yı oğullarını fast food dükkanına götürmekten geri bırakmadı.
Daha önce, Kraliçe Elizabeth’e 15 yıl boyunca hizmet eden eski kraliyet şefi, Elizabeth’in beslenmesinin bazı önemli yönlerini de açıklamıştı. Örneğin makarna veya patates dahil hiçbir nişastalı yiyecek yemediğini, bunun tek istisnasının, resmi akşam yemekleri olduğunu belirtmişti. Normalde ızgara balık veya tavuk olan ana proteininin yanında düzenli olarak iki sebze türünün de servis edildiğini anlatmıştı.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI