DOLAR
32,3531
EURO
34,7877
ALTIN
2.393,27
BIST
10.258,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

Robert De Niro Oscar’a da aday olursa rekor kıracak

Antalya Bilet…

Robert De Niro Oscar’a da aday olursa rekor kıracak
REKLAM ALANI
25.12.2023 12:19
0
A+
A-

Robert De Niro Oscar'a da aday olursa rekor kıracak

Hollywood’un efsane aktörlerinden Robert De Niro “Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon) filmindeki performansıyla konuşuluyor. Altın Küre’ye aday olan usta aktör, Oscar’a da aday olursa bir rekorun sahibi olacak.

Robert De Niro “Kızgın Boğa”daki rolüyle 1981’de ikinci ve son Oscar’ını kazandı.
Martin Scorsese filmi “Dolunay Katilleri”ndeki performansıyla Altın Küre adayı olan aktör Oscar’a da aday olursa, bir rekorun yeni sahibi olacak.
De Niro, Altın Küre adaylığının ardından En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar adaylığı alması durumunda, Katherine Hepburn’e ait olan “Bir Aktörün İlk ve Son Oscar Adaylığı Arasındaki En Uzun Süre” rekorunu kırma şansını yakalayacak.
De Niro’nun 1981 yılında kazandığı son Oscar’ından bu yana geçen 43 yıl ile ilgili bir rekor daha var. Eğer “Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon) ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar kazanırsa, Helen Hayes’e ait olan “Bir Aktörün Oscar Kazanması Arasındaki En Uzun Yıl Aralığı” rekorunu kırma başarısını gösterecek.
“Dolunay Katilleri”nde kötü niyetli çiftlik sahibi bir amcayı canlandıran 80 yaşındaki aktörün Oscar adaylığının akıbeti 24 Ocak’ta belli olacak.
Sinema seyircisi iki Oscar’lı aktörün hem mafya babası hem de evlat sahibi baba rollerine alışık. Yalnızca 45 dakika Vito Corleone’yi canlandırarak Oscar’ı aldığı “Baba 2” ile damadını hayattan bezdiren huysuz kayınpedere hayat verdiği “Zor Baba” serisi bunlara örnek.
Bu filmler, aktörün hem dram hem de komedide neler yapabildiğini gösterdi.
Taxi Driver’da Travis Bickle’a, bir Martin Scorsese klasiği olan “Sıkı Dostlar”da James Conway’e, “Dokunulmazlar”da Al Capone’a, “Bir Zamanlar Amerika’da” filminde David “Noodles” Aaronson’a hayat verdi.
“Kızgın Boğa” filmiyle ikinci Oscar’ını da kazanan aktör, “Casino”dan “Irishman”e, “Korku Burnu’ndan “Stajyer”e, “Belalı Tanık”tan “Anlat Bakalım”a onlarca türde başarıyla rol adı.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI