DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

İzmir’de Livaneli Kütüphanesi hizmete açıldı

Antalya Bilet…

İzmir’de Livaneli Kütüphanesi hizmete açıldı
REKLAM ALANI
26.12.2023 16:12
0
A+
A-

İzmir'de Livaneli Kütüphanesi hizmete açıldı

İzmir’de Bayraklı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Livaneli Kütüphanesi, usta sanatçı Zülfü Livaneli’nin de katıldığı törenle hizmete açıldı.

İzmir Bayraklı Belediyesi, Mansuroğlu Mahallesi’nde projelendirdiği Livaneli Kütüphanesi’nin yapımını tamamladı. Ayda ortalama 6 bin kitapseveri ağırlayan kütüphane, usta sanatçı Zülfü Livaneli’nin de katıldığı törenle hizmete açıldı. Yaklaşık iki bin vatandaşın yer aldığı törene Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, eşi Aylin Sandal, gazeteci-yazar-yönetmen Nebil Özgentürk, televizyon programcısı Serhan Asker, şair Tuğrul Keskin, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, mahalle muhtarı Yasemen Yavuzcezzar da katıldı. Halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Zülfü Livaneli, açılış kurdelesinin ardından sevenleri için kitaplarını da imzaladı.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Yurttaşlarımızın kültür ve edebiyat dünyasını geliştirmek istedik. Bu alanda Türkiye’de ve dünyanın pek çok ülkesinde okunan, örnek gösterilen, gururumuz Zülfü Livaneli’nin adını da Bayraklı’mızda yaşatmak istedik. Biz, varlığından onur duyduğumuz Livaneli’nin eserleriyle büyüdük ancak görüyorum ki yeni nesil de ondan vazgeçemiyor” diye konuştu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Usta Sanatçı Zülfü Livaneli “Türkiye’de sanat hep dikenli yollardan ilerlemiştir, çoğu zaman önü kapatılmaya çalışılmıştır. Ama iyi ki Serdar Sandal gibi belediye başkanlarımız, onun gibi ilerici kadrolarımız var. Bu kütüphane benim için çok kıymetli bir sürpriz oldu. Başkanımız Serdar Sandal’a tekrar teşekkür ediyorum. Bir ülke, kültüre, sanata ve edebiyata değer verdiği kadar kalkınabilir. Görüyorum ki Bayraklı bu değeri kavramış ve yaşatma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Türkiye şiir ve edebiyatla dönüşür. Çünkü heyecanlı bir toplumuz. Bugün Bayraklı’da kitaba- sanata önem verildiğini görmek çok sevindirici. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ülkeye ancak böyle kültüre önem veren Serdar Sandal gibi belediye başkanları yakışır. Yaşasın kültür, sanat, yaşasın İzmir ve yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” ifadelerine yer verdi. Antalya Bilet

REKLAM ALANI