DOLAR
32,3525
EURO
34,7677
ALTIN
2.392,26
BIST
10.248,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

Kuruyemişçilerde yılbaşı hareketliliği

Antalya Bilet…

Kuruyemişçilerde yılbaşı hareketliliği
REKLAM ALANI
29.12.2023 11:45
0
A+
A-

Kuruyemişçilerde yılbaşı hareketliliği

Yılbaşında en çok tercih edilen ürün gruplarından olan kuruyemiş sektöründe, alışveriş canlılığı gözleniyor.

Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Aytaç Sevimli, kuruyemişçi esnafının yılbaşı hazırlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sevimli, 2023 yılının tamamlanmasına kısa bir süre kala kuruyemişçi esnafının dükkanlarının hareketlenmeye başladığını belirtti. “Yılbaşının vazgeçilmezi olan kuruyemişin özellikle taze ve güvenilir ellerden halkımıza ulaşması birinci önceliğimiz ve hedefimizdir.” diyen Sevimli, ülkedeki kuruyemişçi esnafının yılbaşına hazır bir şekilde beklediğini söyledi.

KARIŞIK KURUYEMİŞ TALEP GÖRÜYOR Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da karışık kuruyemişin talep gördüğünü dile getiren Sevimli, içinde fındık, fıstık, Antep fıstığı, badem, kaju olan karış kuruyemiş türlerine olan talebe dikkati çekti. Karışık kuruyemişin kilogram fiyatının 140 lira ile 385 lira arasında değiştiğini ifade eden Sevimli, fiyatlardaki değişikliğin üründeki kaju, fındık gibi kuru emişlerin miktarından kaynaklandığını ifade etti. Sevimli, fiyatın ucuzluğunun ürünün tazelik durumuyla ilgisi bulunmadığına işaret ederek, “Sadece içindeki ürünlerin gramajlarındaki farkındalıktan dolayı fiyatlar tamamen değişkenlik gösteriyor. Vatandaşlarımıza, özellikle atom karışık, mega karışık, lüks karışığı öneriyoruz.” dedi. Sevimli, karışık kuruyemişin yanı sıra Antep fıstığı, badem gibi yerli ürünlerine da talebin yoğun olduğunu dile getirerek, “Antep’in, her sene olduğu gibi bu sene de rekor kıracağına inanıyorum. Bu senenin satma şampiyonunun da Antep fıstığı olacağına inanıyorum.” diye konuştu. Tüketicilere kuruyemişi, kuruyemişçi esnafından almaları tavsiyesinde bulunan Sevimli, “Herkes kendi işini yapmalı. Büyük marketlerden tercih etmemelerini istiyorum. Çünkü orada sirkülasyon yok. Burada sirkülasyonlar hızlı olduğu için tazelik oranı kuruyemişçi esnafında daha çok.” değerlendirmesinde bulundu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI