DOLAR
32,3956
EURO
34,7858
ALTIN
2.396,72
BIST
10.237,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
24°C

“Barbie”nin başarısı Hollywood gerçeklerini yansıtmıyor: Rakamlar başka söylüyor

Antalya Bilet…

“Barbie”nin başarısı Hollywood gerçeklerini yansıtmıyor: Rakamlar başka söylüyor
REKLAM ALANI
02.01.2024 11:14
0
A+
A-

Greta Gerwig’e tüm zamanların “en büyük açılış hasılatını elde eden kadın yönetmeni” ünvanını kazandıran Barbie 2023 yılının en çok kazanan filmi oldu. Gerwig’in başarısı her ne kadar kadınlara ilham olsa da büyük film stüdyolarının hala erkeklerle çalışmayı tercih ettiği ortaya çıktı.

Margot Robbie ve Ryan Gosling’in başrolünde yer aldığı Barbie filmi vizyona girdiği andan beri birçok rekora imza attı. 2023 yılının en iyi açılışını yapan film tüm dünyada adeta fenomen haline gelerek adını şimdiden sinema tarihine altın harflerle yazdırdı.
1 milyar dolar sınırını geçen filmin başarısı, yönetmen Greta Gerwig’e tüm zamanların “en büyük açılış hasılatını elde eden kadın yönetmeni” ünvanını kazandırdı.
Variety’nin haberine göre, Gerwig’in başarısı, pek çok kadın yönetmene ilham olsa da araştırmalar erkek yönetmenlerin, sinema sektöründe daha çok egemenliği olduğunu ortaya koydu.
San Diego Üniversitesi’nde yapılan yeni bir çalışmaya göre, 2023 yılında gişede en çok kazanan 250 filmin yüzde 16’sının yönetmen koltuğunda kadınlar vardı.
Bu rakam 2022 yılında yüzde 18’di.
En çok kazanan 100 filmin yüzde 14’ünü kadın yönetmenler yönettti, bu rakam 2022’de yüzde 11’di.
Geçtiğimiz yılın öne çıkan kadın yönetmenleri arasında Greta Gerwig (Barbie), Emerald Fennell (Saltburn), Celine Song (Past Lives) ve Sofia Coppola (Priscilla) vardı. Tabii Beyonce ve Taylor Swift gibi isimlerin gişede zirveye yerleşen turne filmlerini unutmamak gerekiyor.
Yapılan çalışmaya göre, yılın en çok gişe hasılatı elde eden 250 filminin yalnızca yüzde 22’sinde kadın yönetmenler, yazarlar, yapımcılar, editörler ve görüntü yönetmenleri vardı.
En çok kazanan filmlerin yüzde 75’inde ise 10 veya 10’dan fazla erkek, film çekimlerinde önemli roller üstlendi.
Çalışmayı yürüten Dr. Martha Lauzen, Greta Gerwig’in başarısına atıfta bulunarak “Büyük bir yanılsama var. Rakamlar asıl gerçeği söylüyor. Hollywood’daki cinsiyet rollerinin oranı, erkeklerin lehine artmaya devam ediyor” dedi.
2023 yılının en çok kazanan filmi Barbie dünya çapında 1 milyar dolar hasılatı aşmayı başardı.Barbie ve Ken rollerinde Margot Robbie ve Ryan Gosling oynuyor. Ancak filmde başka Barbie ve Ken karakterleri de yer alıyor. Denizkızı Barbie rolünü pop yıldızı Dua Lipa, diplomat Barbie’yi Bridgerton dizisinden tanıdığımız Nicola Coughlan ve Yüksek Mahkeme yargıcı Barbie’yi de Ana Cruz Kayne oynuyor. Film, Barbie ülkesinde yaşayan bir Barbie bebeğin, yeterince mükemmel olmadığı için oradan kovulup gerçek hayatta yaşadığı maceraları anlatıyor.
Barbie ile atom bombasının yapılışını konu alan Oppenheimer filmleri tek bir evrende buluşuyor: Barbenheimer. Aynı gün vizyona giren gişe rekortmeni filmlerin, tek bir filmde buluşacağı doğrulandı.HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI