DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

Uzay’da yaşam var mı? Bilim insanları yeni yöntem geliştirdi

Antalya Bilet…

Uzay’da yaşam var mı? Bilim insanları yeni yöntem geliştirdi
REKLAM ALANI
03.01.2024 10:02
0
A+
A-

Uzay'da yaşam var mı? Bilim insanları yeni yöntem geliştirdi

Birmingham Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, düşük karbondioksit seviyelerine sahip uzak gezegenlerde yerleşik yaşam olduğuna inanıyor. Bilim insanları

Bilim insanlarının uzayda yaşam bulma olasılığını artıran yeni bir yöntem geliştirdikleri belirtildi.

Birmingham Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden bir ekip, düşük karbondioksit seviyelerine sahip uzak dünyaların, üzerinde yerleşim olduğuna inanıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bu yöntemle birlikte araştırmacılar yıldızların etrafında dönen gezegenlerin yüzeyindeki ışık değişimlerini ölçerek, gezegenin yaşanabilir olup olmadığını belirlemeye çalışıyor.

GÖKBİLİMCİLER 5.200’DEN FAZLA GEZEGEN TESPİT ETTİ

Gökbilimciler şimdiye kadar güneş sistemimizin ötesinde 5.200’den fazla gezegen tespit ettiler. Yaşanabilir gezegenleri aramaya yönelik teknolojiler ilerlemiş olsa da, bilim insanları henüz insan yaşamına uygun bir gezegen bulamadı.

DAHA GELİŞMİŞ TELESKOPLARLA YENİ BİR UFUK AÇILACAK

Bu yöntemin gelecekte daha gelişmiş teleskoplarla daha fazla gezegende test edileceğini ve uzayda yaşam arayışında yeni bir ufuk açacağını vurguluyor.

Ekip, Venüs, Dünya ve Mars’ın kayalık olmaları ve ılıman bölgelere sahip olmaları nedeniyle benzerlikler taşıdığını söyledi. Ancak Dünya, sıvı suya ev sahipliği yapan ve atmosferinde önemli ölçüde daha az karbondioksit bulunan tek gezegendir.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI