DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Roboköpek ressam oldu: 40 bin dolarlık tablo satışı

Antalya Bilet…

Roboköpek ressam oldu: 40 bin dolarlık tablo satışı
REKLAM ALANI
04.01.2024 11:26
0
A+
A-

Roboköpek ressam oldu: 40 bin dolarlık tablo satışı

Agnieszka Pilat, yapay zeka destekli roboköpeklere resim yapmayı öğretti. Ardından bu tablolar için sergi açan Pilat, açık artırmada roboköpek tarafından yapılan tabloyu 40 bin dolara sattı.

Agniezska Pilat, Boston Dynamics tarafından geliştirilen yapay zeka destekli roboköpekleri sanat becerileriyle yeni nesil ressamlar olmaları için eğitti.

Böylelikle roboköpek, soyut sanat eserleri yaratabilen bir sanatçıya dönüştürüldü.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Roboköpeklerin, kendi başına karar vererek, renk, şekil ve boyut seçtiği ardından tabloları oluşturduğu belirtilirken, Pilat’ın ‘ağızlarında’ bir boya fırçası tutmayı ve boyayı soyut şekillere dönüştürerek büyük bir tuval üzerinde hareket ettirmeyi öğretmek için aylar harcadığı kaydedildi.

Polonyalı Pilat, kısa bir süre önce, insan eserlerine benzeyen 36 otonom resimden oluşan ‘Heterobota’ başlıklı yeni bir sergi açtı.

AÇIK ARTIRMADA 40 BİN DOLARA SATILDI

Roboköpekler, Jean-Michel Basquiat’nın köşeli sanat tarzı ve Cy Twombly’nin kaligrafi odaklı resimleri gibi sanatçılardan esinlenerek sanat eserleri yarattı ve bazıla tablolar açık artırmada 40.000 dolara kadar satıldı.

Basia, Vanya ve Bunny adlı üç roboköpek geçtiğimiz ay Avustralya’nın Melbourne kentindeki Victoria Ulusal Galerisi’nde (NGV) dört aylık misafir sanatçı programına başladı ve sergi 7 Nisan’a kadar sürecek.

Ayrıca NGV’nin sergi alanında, roboköpeklere resim yaparken odanın neresinde olduklarını söyleyen QR kodlu küpler bulunuyor.

SPACEX TASARIM EKİBİYLE ORTAK ÇALIŞIYOR

Pilat, SpaceX için çalışan bir sanatçı ve şirketin uzay araştırmalarını teşvik etme misyonuna odaklanan resimler oluşturmak için endüstriyel tasarım ekibiyle birlikte çalışıyor. SpaceX’in resmi bir misafir sanatçı programı yok, ancak Pilat ‘teknolojiye bir ses vermek’ için şirketle birlikte çalışmak istediğini söyledi.

ROBOTLARI ANLAMAK İÇİN YÜRÜYÜŞE ÇIKIYOR

Pilat roboköpeklerle her gün çalışmasına rağmen onları hala tam olarak anlayamadığını, bu nedenle roboköpeklerin kişiliklerini şekillendirmek için Boston Dynamics mühendisleriyle birlikte çalıştığını söyledi. Pilat ve mühendisler birlikte robotları eğitmek için yapay zeka, yazılım ve makine öğrenimi kullanıyor ve hatta Basia’yı vekil evcil hayvan olarak kullanıyor ve sık sık New York’ta yürüyüşe çıkarıyorlar.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI