DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

Türk-İş Başkanı Atalay: İki maaşımı vergiden dolayı alıyorlar

Antalya Bilet…

Türk-İş Başkanı Atalay: İki maaşımı vergiden dolayı alıyorlar
REKLAM ALANI
05.01.2024 13:56
0
A+
A-

Türk-İş Başkanı Atalay: İki maaşımı vergiden dolayı alıyorlar

TÜRK-İş Genel Başkanı Atalay, bir yılda iki maaşın vergiden dolayı alındığını belirterek “Böyle bir sistem dünyanın hiçbir yerinde yok.” dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Çöp arabasının arkasında iki tane kardeşimiz var, inanın ikisinin arasında 10 bin lira fark var. Biri kamyonun sağında biri solunda duruyor. Biri şirket elemanı, biri belediyenin elemanı.” dedi. Atalay, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından Çırağan Sarayı’nda “Cumhuriyet’imizin 100. Yılında Çalışma Hayatı” temasıyla düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda yaptığı konuşmada, iş kazalarındaki işçi ölümlerine dikkati çekti.

“İşçi ve iş sağlığıyla ilgili düzgün şekilde yatırım yapanlar var mı? Tabii ki var, onların büyük çoğunluğu bu salonda. Bir sürü işveren örgütü var, TİSK’te örgütlüyüz. Diğer işverenler, ilk fırsatta imkan olsa ‘Sendikalar kapansa da olur’ dedikleri zaman da oluyor.” diyen Atalay, memur ve işçi emeklilerine yönelik maaş zamlarının farklı olmasını doğru bulmadığını da vurguladı. Atalay, “Çöp arabasının arkasında iki tane kardeşimiz var, inanın ikisinin arasında 10 bin lira fark var. Biri kamyonun sağında biri solunda duruyor. Biri şirket elemanı, biri belediyenin elemanı.” diye konuştu. Görevinin bu tarz yanlışları söylemek olduğunu belirterek, “Benim bir yılda iki maaşımı vergiden dolayı alıyorlar. Böyle bir sistem dünyanın hiçbir yerinde yok.” ifadesini kullanan Atalay, Türkiye’de az gördükleri yüzde 14 sendikalaşma olmasının en büyük sorumlularının kendileri ile birlikte HAK-İŞ ve DİSK olduğunu dile getirdi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI