DOLAR
32,3683
EURO
34,6988
ALTIN
2.391,85
BIST
10.170,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
24°C

Biden seçim kampanyasının ilk mitinginde Trump’ı hedef aldı: Naziler ile aynı dili kullanıyor

Antalya Bilet…

Biden seçim kampanyasının ilk mitinginde Trump’ı hedef aldı: Naziler ile aynı dili kullanıyor
REKLAM ALANI
06.01.2024 03:59
0
A+
A-

Biden seçim kampanyasının ilk mitinginde Trump'ı hedef aldı: Naziler ile aynı dili kullanıyor

ABD Başkanı Joe Biden, yılın ilk seçim konuşmasını yaptı. Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde ikinci kez yarışmak isteyen Biden, potansiyel rakibi Donald Trump’ı hedef aldı. Biden, konuşmasında Trump’ı Nazilere benzeterek, “Amerikan demokrasisine büyük bir tehdit” olarak tanımladı.

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için kampanyasına Pennsylvania eyaletinde başladı. Sert sözlerle Trump’ı hedef alan Biden, bu yılki seçimlerde rakibi olması beklenen eski ABD Başkanı’nı Hitlere benzeterek, “Amerikan demokrasisine büyük bir tehdit” olarak tanımladı. Biden, “Nazi Almanyasıyla aynı dili kullanıyor” dediği Trump’a karşı demokrasiyi savunma sözü verdi.  Biden, Valley Forge bölgesinde düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, 6 Ocak Kongre baskını gününü “Neredeyse Amerika’yı o gün tümüyle kaybediyorduk.” sözleriyle ifade ederken, “Trump’ın kim olduğunu hepimiz biliyoruz, asıl soru biz kimiz?” diye devam etti. Bu yıl yapılacak başkanlık seçimlerinin demokrasi için bir test olacağını vurgulayan Biden, “Oy pusulasında demokrasi olacak, oy pusulasında sizin özgürlüğünüz olacak.” sözleriyle seçmeni kendisine oy vermeye çağırdı. Kongre baskınının sorumlusunun Trump olduğunu savunan Biden, 5 Kasım’daki seçimlerde Amerikan halkının koltuğu kime vereceğine bu gözle bakarak karar vereceğini ifade etti. Trump’ın 2020’den sonra çok sayıda davayı kaybettiğini ve siyasi olarak savunduğu pek çok konuda haksız olduğunu ileri süren Biden, “Trump, Cumhuriyetçilerin kontrolündeki eyaletlerde bile davaları kaybetti. ABD Yüksek Mahkemesi nezdinde de kaybetti. Hukuki olarak durum şu ki ben seçimleri kazandım, o kaybetti.” şeklinde konuştu. 5 Kasım’da yapılacak 60. ABD başkanlık seçimlerinde Demokratların adayının Biden olması beklenirken, Cumhuriyetçi aday adayları arasında Trump’ın ismi çok açık farkla önde gözüküyor.

Son anketlerde Trump’ın gerisinde kalan Biden’ın giderek daha sert bir dil kullanacağı değerlendiriliyor. Amerikan kamuoyu, 81 yaşındaki Biden’ın ikinci dönem için çok yaşlı olduğunu düşünüyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI