DOLAR
32,3244
EURO
34,8465
ALTIN
2.387,31
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

Dünyanın en hızlı sürücüsüz aracı: 300 kilometre hızı aşacak

Antalya Bilet…

Dünyanın en hızlı sürücüsüz aracı: 300 kilometre hızı aşacak
REKLAM ALANI
10.01.2024 10:11
0
A+
A-

Dünyanın en hızlı sürücüsüz aracı: 300 kilometre hızı aşacak

Otomobil markalarının CES 2024 tanıtımları devam ediyor. Üzerinde çalıştığı otonom araçlarla dikkat çeken Indy Autonomous Challenge (IAC), yeni aracını fuartda tanıttı. IAC AV-24 adlı yarış aracı otonom sürüşte hız sınırlarını zorlamaya hazırlanıyor.

ABD Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2024’te yeni nesil otomotiv teknolojileri de dikkat çekiyor. 

Merkezi Indianapolis’te bulunan ve dünya çapında 18 üniversiteden takımların katıldığı yarışları organize eden Indy Autonomous Challenge (IAC), otonom araçların daha yükske hızlarda yarışabileceğini belirterek bu konuda çalışmalar yürütüyor. 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

IAC’tan yapılan açıklamada, CES 2024’te tanıtılan IAC AV-24 platformunun 300 kilometreden daha yüksek hızlarda güvenli bir şekilde kullanabilen yapay zeka sürücülerinin gelişimini hızlandıracağı belirtildi. 

Dört Luminar Iris sensörünü kullanan araç, dünyada ilk 360 derece uzun menzilli LiDAR görüşüne sahip. Continental ARS540 sensörleriyle gelişmiş 4D radar algılaması yapabiliyor. Yapay zeka sürücü eğitimi ve başa baş SIM yarışı için yüksek kaliteli bir “Dijital İkiz” simülasyonuna da sahip. IAC tarafından geliştirilen ön ve arka frenlerde drive-by-wire (kabloyla yönlendirme) sistemi bulunuyor. Araç bunun gibi daha birçok teknolojik donanımı üstünde barındırıyor.  Gerçek dünyaya geçiş için araçlar similasyonla eğitilecek. Yapay zekanın sürücü yeteneklerini gerçek araçta uygulamadan önce sanal yarış senaryolarında geliştirilecek. dSPACE tarafından desteklenen Resmi IAC SIM Yarış Platformu, 2024’ün bahar aylarında kullanıma sunulacak.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI