DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Fatih Camisi imamı saldırı anını anlattı: Bir anda içeriye daldı, direkt olarak üzerime yürüdü

Antalya Bilet…

Fatih Camisi imamı saldırı anını anlattı: Bir anda içeriye daldı, direkt olarak üzerime yürüdü
REKLAM ALANI
12.01.2024 15:56
0
A+
A-

Fatih Camisi imamı saldırı anını anlattı: Bir anda içeriye daldı, direkt olarak üzerime yürüdü

İstanbul Fatih Camisi’nde uğradığı saldırıda yaralanan cami imamı Galip Usta, yaşadıklarını anlattı. Saldırganın bir anda içeriye girerek, direkt olarak üzerine yürüdüğünü anlatan Usta, “‘Bir şey diyeceğim hoca.’ dedi. O arada bıçağı geçirdi. Ciddi bir yaraydı. ‘Yarım santim daha girse götürürdü’ diyorlar. Büyük bir şey atlattık.” şeklinde konuştu.

Fatih Camisi’ndeki bıçaklı saldırıda yaralanan cami imamı Galip Usta, üç yerinden yara aldığını belirterek, “Ciddi bir yaraydı. ‘Yarım santim daha girse götürürdü’ diyorlar. Büyük bir şey atlattık.” dedi.
Usta’nın, 8 Ocak Pazartesi günü camide meydana gelen bıçaklı saldırıda yaralandıktan sonra kaldırıldığı Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi devam ediyor.
Yoğun bakımda kaldığı iki günün ardından 10 Ocak’ta normal servise alınan Usta’nın sağlık durumunun günden güne iyiye gittiği belirtiliyor.
Saldırının yaşandığı anı anlatan Usta, 8 Ocak’ta nöbetçi olduğunu, namazı kıldırdıktan sonra bir kişinin, “Ey Müslümanlar, gaflet içindesiniz.” şeklinde bir cümle kurduğunu aktardı.
HABERİN VİDEOSUNA GİT
Usta, bu cümleye cemaatten cevap verenler olduğunu ancak kendisinin hiç muhatap olmadığını belirterek, “‘Hoca onu uyardı’ diyorlar, öyle bir şey yok. Diyaloğum olmadı, sadece döndüm baktım. Güvenlik görevlileri gereğini yapmış, dışarı çıkarmış.” dedi.
Namazdan sonra imam odasında dersi olduğunu dile getiren Usta, şöyle devam etti:
“Ders yaptık, abdest tazeledim. Yatsı da yakındı, üç öğrenciyle ders yapıyorduk. Biri dışarıda, ikisi içerideydi. Bir anda içeriye daldı bu adam. Direkt üzerime yürüdü. İçeriye girince ayağa kalktım, ‘Bir şey diyeceğim hoca.’ dedi. O arada bıçağı geçirdi. Ben göğsümde ağrı hissettim, yumruk zannettim. Koltuğa düştüm. Öğrencim ayağa kalktı. Boynumdan, göğsümden ve sırtımdan, üç yerden yara aldım. Ciddi bir yaraydı. ‘Yarım santim daha girse götürürdü’ diyorlar. Büyük bir şey atlattık. Caminin güvenlik görevlileri geldiler, yakaladılar. Görüntülerde var zaten. Çok kan kaybettim. Ambulansı bekledik. Allah bizi korudu.”
Halkın duası ve devlet büyüklerinin desteği, ilgisiyle her geçen gün daha iyi olduğunu kaydeden Usta, “İnşallah pazartesi günü taburcu olurum. Gayet iyiyim hamdolsun. Görev yerimi çok özledim. Allah nasip ederse severek yaptığımız bu görevi sonuna kadar götürme niyetindeyiz.” ifadesini kullandı.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI