DOLAR
32,2720
EURO
34,7381
ALTIN
2.400,26
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

Fransa’da kabine tartışması

Antalya Bilet…

Fransa’da kabine tartışması
REKLAM ALANI
12.01.2024 15:45
0
A+
A-

Fransa'da kabine tartışması

Fransa’da yeni Başbakan Gabriel Attal, kabinesini belirledi. Eski sevgilisini Dışişleri Bakanlığı görevine getiren Attal, Kültür Bakanlığı’na ise muhafetten bir isim tranfer etti.

Fransa’nın en genç ve ilk eşcinsel Başbakanı Gabriel Attal, kabine seçimleriyle de tartışma yarattı. Fransa’nın Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı görevine, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un partisi Rönesans’ın lideri Stephane Sejourne getirildi. 38 yaşındaki Sejourne, Fransa’da 5. Cumhuriyet döneminin en genç dışişleri bakanı oldu. Sejourne’nın bir başka özelliği ise Attal’ın eski sevgilisi olması.

Attal ve Sejourne, birlikteliklerini 2018’de açıklamıştı. Çift resmen ayrıldıklarını açıklamasa da Attal geçtiğimiz ekim ayında partneri olmadığını bildirmişti. Tartışma yaratan bir başka isim de Kültür Bakanlığı’na getirilen Rachida Dati oldu. Muhalefetteki Cumhuriyetçiler partisi üyesi olan Dati kabineye alınmasının ardından Partisinden ihraç edildi. Emmanuel Macron’a yönelik sert eleştirileriyle tanınan Dati, daha önce eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy döneminde Adalet Bakanı olarak görev yapmıştı. Yeni kabinede İçişleri, Finans, Savunma ve Adalet Bakanları değişmezken önceki kabinede Spor Bakanı olan Amelie Oudea-Castera’nın çalışma alanı genişletildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Oudea-Castera, artık Eğitim, Gençlik, Spor ve Olimpiyat Oyunları Bakanı görevini üstlenecek.

9 OCAK’TA GÖREVE BAŞLADI 34 yaşındaki Gabriel Attal, 9 Ocak’ta eski Başbakan Elisabeth Borne’un yerine başbakan olarak getirilmişti. Milletvekili olan Attal, daha önce hükümet sözcülüğü ve eğitim bakanlığı görevlerini üstlenmişti.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI