DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Beşiktaş’tan kadın liginde erkek oyuncu iddiası

Antalya Bilet…

Beşiktaş’tan kadın liginde erkek oyuncu iddiası
REKLAM ALANI
15.01.2024 17:45
0
A+
A-

Beşiktaş'tan kadın liginde erkek oyuncu iddiası

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde cinsiyet tartışması yaşanıyor. Beşiktaş, yenildiği maçta galibiyet golünü atan Gaziantep ALG Sporlu Patricia Seteco’nun cinsiyetinin araştırılmasını istiyor. Siyah-beyazlılar yaptığı açıklamada “Kadın futbolunda adil rekabet şartlarının gerçek manada sağlandığının teyidi adına Türkiye Futbol Federasyonu’nun konuyu ele almasının bir gereklilik olduğunu vurgulamayı da kulüp olarak bir görev addediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Futbolun yeni tartışması, kadın futbol liginin golcüsünün kadın olup olmadığı. Gündemdeki isim Gaziantep ALG Spor’un yıldızı Angolalı Patricia Seteco. Beşiktaş Futbol AŞ Yöneticisi Fırat Fidan, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’ndeki maçın ardından tartışmayı başlatan açıklamayı yaptı. Fidan “Kimlik değiştirip erkeği kadın diye oynattılar!” derken, İdari Direktör Hasan Sarıgül, “Oyuncunun davranışlarından şüphelendik. Araştırılması için federasyona başvuracağız” dedi. ALG cephesi ise iddiaları komik buluyor. Gaziantep ekibi transferin tüm kurallara uygun ve federasyonların izniyle yapıldığını belirtti. Kulüp tartışmalara bir açıklama yaparak yanıt vermeye hazırlanıyor. Patricia Seteco’nun sosyal medya hesapları ise kafa karıştırıcı. Facebook sayfasındaki cinsiyet bölümünde de erkek seçili olduğu görülüyor. Hasan Sarıgül, Seteco’nun Facebook sayfasında cinsiyet bölümünde de erkek seçeneğinin işaretli olduğunu söyledi.

“TFF’NİN KONUYU ELE ALMASININ BİR GEREKLİLİK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Konuyla ilgili açıklama yapan Beşiktaş şu ifadeleri kullandı;

“Bugün basında çıkan Gaziantep ALG Spor Kadın Takımı oyuncusu Patricia Mingas Afonso Seteco ile ilgili haberin kaynağı Kadın Futbol Takımımızın sorumlu yöneticileri değildir. Kulübümüz yetkilileri tarafından bu yönde resmi ya da gayriresmi bir açıklama yapılmamıştır. Bununla birlikte; Beşiktaş Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Fırat Fidan aynı zamanda Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) Kadınlar Komisyonu üyesi olup, uluslararası seviyede hızla büyüyen kadın futbolundaki aşamaları takip etmektedir. Bu amaçla oyunun organizasyonu, gelişimi ve sağlıklı büyümesi üzerine Avrupa Kulüpler Birliği’yle sürekli temas halindedir. Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak, ülkemizde hala amatör statüde olan kadın futbolunun öncelikle yarı profesyonel statüye, ardından tam profesyonelliğe kavuşması için Türkiye Futbol Federasyonu ile fikir alışverişimiz titizlikle devam etmektedir. Bununla birlikte, kamuoyunun gündemine gelen iddiaların netliğe kavuşturulması ve kadın futbolunda adil rekabet şartlarının gerçek manada sağlandığının teyidi adına Türkiye Futbol Federasyonu’nun konuyu ele almasının bir gereklilik olduğunu vurgulamayı da kulüp olarak bir görev addediyoruz. Uluslararası standartların sağlanmasıyla bu ve birçok konuda kontrol mekanizmasının sağlanacağına inancımızı belirtiyor, tüm kulüplerimizi ortak çalışmaya davet ediyoruz.”

Antalya Bilet

REKLAM ALANI