DOLAR
32,2822
EURO
34,7867
ALTIN
2.407,46
BIST
10.275,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
24°C
Antalya
24°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C

HSK üyeliği için TBMM’ye 6 başvuru

Antalya Bilet…

HSK üyeliği için TBMM’ye 6 başvuru
REKLAM ALANI
15.01.2024 13:03
0
A+
A-

HSK üyeliği için TBMM'ye 6 başvuru

Boş bulunan 1 HSK üyeliği için TBMM Başkanlığına 6 başvuru yapıldı. TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu çarşamba günü 6 aday arasından belirleyeceği 3 ismi, seçim yapılmak üzere Genel Kurula sunacak.

Hakimler ve Savcılar Kurulunda (HSK) boşalan 1 üyelik için TBMM Başkanlığına 6 başvuru yapıldı.

HSK’ya üye seçimi için 8 Ocak’ta başlayan başvuru süresi, 12 Ocak’ta sona erdi. TBMM’ye Doç. Dr. Hamdi Gökçe Zabunoğlu, Prof. Dr. Çetin Arslan, Prof. Dr. Abdulkerim Yıldırım, Prof. Dr. Bayram Keskin, Prof. Dr. Ender Ethem Atay ve Doç. Dr. Neslihan Göktürk başvuru yaptı. Yükseköğretim kurumlarının hukuk dallarında görev yapan öğretim üyeleri kontenjanından HSK’ya 1 üye seçecek olan TBMM, başvuruları Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona gönderdi. Karma Komisyon, seçimi yapmak üzere 17 Ocak Çarşamba günü saat 14.30’da AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt başkanlığında toplanacak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

ÜÇTE İKİ ÇOĞUNLUK ŞARTI Karma Komisyon, bir üyelik için 3 adayı, üye tam sayısının üçte iki çoğunluğuyla belirleyecek. Birinci oylamada aday belirleme işleminin sonuçlandırılamaması halinde ikinci oylamada üye tam sayısının beşte üç çoğunluğu aranacak. Bu oylamada da aday belirlenemediği takdirde her bir üyelik için en çok oyu alan iki aday arasında ad çekme usulü ile aday belirleme işlemi tamamlanacak. TBMM Genel Kurulu da aynı usul ve nisapları gözeterek seçimi tamamlayacak.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI