DOLAR
32,3680
EURO
34,7095
ALTIN
2.393,02
BIST
10.153,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
29°C
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C

Tanzanya’da madende göçük: 22 ölü

Antalya Bilet…

Tanzanya’da madende göçük: 22 ölü
REKLAM ALANI
15.01.2024 11:56
0
A+
A-

Tanzanya'da madende göçük: 22 ölü

Tanzanya’nın Simiyu bölgesindeki bir madende meydana gelen göçükte 22 kişi hayatını kaybetti. Dünyanın en büyük altın üreticilerinden biri olan Tanzanya’da düzensiz ve yasadışı madencilik yaygın olarak yapılıyor.

Tanzanya’nın Simiyu bölgesindeki Bariadi’de bulunan Ng’alita madeninde göçük meydana geldi.

Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan, göçük nedeniyle 22 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayarak, “Tanzanyalı dostlarımız, kendileri ve aileleri için geçimlerini sağlamaya çalışıyorlardı.” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bariadi Bölge Komiseri Simon Simalenga ise yaptığı açıklamada, “Başlangıçta bize madende mahsur kalan 19 ila 20 kişi olduğu söylendi ama ne yazık ki 22 ceset çıkardık.” ifadelerini kullandı.

Simalenga, bir grup kişinin yaklaşık üç hafta önce hükümet güvenlik prosedürlerini uygulamaya koymadan önce mineral zengini bölgede madencilik yapmaya başladığını söyledi.

Bariadi Bölge Komiseri Simalenga, “Bölgesel maden yetkilisi onları ziyaret etti ve gerekli prosedürler üzerinde çalıştığı için madendeki çalışmaları durdurdu.” diye konuştu.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI