DOLAR
32,3680
EURO
34,7095
ALTIN
2.393,02
BIST
10.153,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
29°C
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C

Eş katiline ağırlaştırılmış müebbet

Antalya Bilet…

Eş katiline ağırlaştırılmış müebbet
REKLAM ALANI
19.01.2024 16:51
0
A+
A-

Eş katiline ağırlaştırılmış müebbet

Konya’da boşanma aşamasındaki karısını öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Konya’da boşanma aşamasındaki karısını silahla öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, öldürülen Ebru Gürpe’nin (33) yakınları ve taraf avukatları katıldı. Sanık Yılmaz Gürpe (34) de duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla dahil oldu. Karar öncesi esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayan cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamını ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını, haksız tahrik ve iyi hal indirim hükümlerinin uygulanmamasını istedi.

“ŞUURUMU KAYBETTİM, PİŞMANIM” Söz verilen sanık Gürpe, çok pişman olduğunu, eşini çok sevdiğini söyledi. Eşinin hiçbir sebep yokken kendisini bırakıp gittiğini iddia eden Gürpe, “Ebru’nun ailesi yüzünden çok ayrılık yaşadık. Ben bu olayı tasarlamadım. Tüm meseleleri hukuki yollardan halletmeye çalıştım. Olay anında şuurumu kaybettim. Eşimin öldüğünü bile teslim olduğum polis merkezinde öğrendim.” ifadesini kullandı. Taraf avukatlarının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, hiçbir indirim uygulamayarak sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. DOĞUM GÜNÜNDE KARAR Kararın ardından sevinç yaşayan Ebru Gürpe’nin annesi Jale Gürpe, gazetecilere, karardan dolayı memnun olduklarını söyledi. Karar duruşmasının bugüne denk gelmesinin tesadüf olduğunu anlatan Gürpe, “Bugün Ebru’mun doğum günüydü. Önce Allah’a sonra adalete güvendim. Kızım suçsuzdu, bu da kanıtlandı. Şimdi ise torunlarımın velayetini istiyorum. Onları ben büyüttüm.” diye konuştu. Yılmaz Gürpe, 4 Nisan 2023’te boşanma aşamasında olduğu eşi Ebru Gürpe’yi Karatay ilçesi Sarıyakup Mahallesi Küçükkumköprü Caddesi’nde tabancayla öldürmüş, babasının evinde gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI