DOLAR
32,3634
EURO
34,6830
ALTIN
2.390,69
BIST
10.167,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
29°C
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C

Moğolistan’da kar ve buz festivali: Guinness Dünya Rekoru kırıldı

Antalya Bilet…

Moğolistan’da kar ve buz festivali: Guinness Dünya Rekoru kırıldı
REKLAM ALANI
19.01.2024 16:53
0
A+
A-

Moğolistan'da kar ve buz festivali: Guinness Dünya Rekoru kırıldı

Uluslararası gezginlere otantik bir Moğol kışı deneyimi yaşatmak için 14 Ocak’ta başlayan Mazaalai Uluslararası Kar ve Buz Festivali, 28 Ocak’a kadar Ulanbatur’da gerçekleşecek.

Moğolistan’da gerçekleşen Mazaalai Uluslararası Kar ve Buz Festivali’nin 14 ve 28 Ocak tarihleri arasında gerçekleşmesi planlandı.
Moğolistan Kültür Bakanı Nomin Chinbat yaptığı açıklamada, ücretsiz festivalin “Moğolistan’ın kış turizmi sektörünün gelişiminde önemli bir dönüm noktasına işaret ettiğini” söyledi.
Sadece birkaç gündür açık olmasına rağmen etkinliğin halihazırda bir Guinness Dünya Rekoru kırdığı bildiriliyor; bir saat içinde buz kaydırağından inen en fazla insan rekoru.
Açılış şenlikleri kapsamında 408 katılımcı, festivalin 16,4 metre uzunluğundaki buz kaydırağını birbiri ardına kaydırarak rekorun garantilenmesine yardımcı oldu.
Festivaldeki diğer ilgi çekici noktalar arasında nesli kritik derecede tehlike altında olan ülkenin koruma altındaki Gobi ayısı hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan beş metre yüksekliğinde kardan ve buzdan heykel yer alıyor.
Festivalde vahşi doğada kalan 52 Gobi ayısını temsil etmek üzere 52 buzdan heykel daha dikildi.
Ayrıca 56,4 metre uzunluğunda kar ve buz heykeli ile büyük bir buz pateni pisti de bulunuyor.
Festival ayrıca 17 Ocak’ta Çin, Tayland, Fransa, Rusya, ABD ve Moğolistan’ın da aralarında bulunduğu altı ülkeden 24 sanatçının katıldığı Mazaalai Uluslararası Buz Yarışması’na ev sahipliği yaptı.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI