DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan iddialara yalanlama

Antalya Bilet…

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan iddialara yalanlama
REKLAM ALANI
20.01.2024 22:59
0
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yakın çevresi hakkında CİMER’e yapıldığı iddia edilen şikayetin, Bakan Mehmet Şimşek’in ekibi tarafından servis edildiğine ilişkin iddiaları yalanladı. Bakanlığın açıklamasında, “Kurumları bu tarz ithamlar ile töhmet altında bırakan dedikoduları şiddetle kınıyoruz.” denildi. Merkez Bankası Başkanı Erkan da daha önce yaptığı bir açıklamada, TCMB’ye yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberlerin dolaşıma sokulduğunu belirtmişti.

Bir internet sitesinde yer alan haberlerde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan arasında sorun yaşandığının ve bazı haberlerin Şimşek’in ekibi tarafından servis edildiğinin iddia edilmesi üzerine,  Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklama yaptı.

“Yalanlama” başlığı ile paylaşılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Mehmet Şimşek-Gaye Erkan krizi üst başlığı ile; ‘Haberleri Mehmet Şimşek grubu servis ediyor’ şeklindeki iki ayrı iddia son derece akıl dışı, mesnetsiz ve masa başı uydurmadır. Kurumları bu tarz ithamlar ile töhmet altında bırakan dedikoduları şiddetle kınıyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

YAZI ARASI REKLAM ALANI

MERKEZ BANKASI BAŞKANI DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

MB Başkanı Hafize Gaye Erkan da geçtiğimiz günlerde babası Erol Erkan’ın bir Merkez Bankası çalışanını işten çıkardığına yönelik iddialar ile ilgili açıklama yayınlamıştı.

Erkan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, son günlerde kendisini ve ailesini hedef almak suretiyle, TCMB’ye yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberlerin dolaşıma sokulduğunu belirtmişti.

ABD’de ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleri ile gerçekleştirdikleri ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiği bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığını ve üzüntüsünü kamuoyu ile özellikle paylaşmak istediğini vurgulayan Erkan, “Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım.” paylaşımında bulunmuştu.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI