DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Miraç Kandili ne zaman idrak edilecek, önemi ne? (2024 Diyanet Miraç Kandili tarihi)

Antalya Bilet…

Miraç Kandili ne zaman idrak edilecek, önemi ne? (2024 Diyanet Miraç Kandili tarihi)
REKLAM ALANI
21.01.2024 12:24
0
A+
A-

Miraç Kandili ne zaman idrak edilecek, önemi ne? (2024 Diyanet Miraç Kandili tarihi)

Miraç Kandili tarihi, tüm İslam alemi tarafından rahmeti ve bereketi bol üç ayların gelmesiyle birlikte sorgulanıyor. Receb ayıyla birlikte başlayan üç aylara girilmesiyle birlikte 2024 yılının ilk kandili olan Regaip Kandili idrak edildi. Şimdi gözler ise yılın ikinci kandili olan Miraç Kandiline çevrildi. Peki, 2024 Miraç Kandili ne zaman idrak edilecek, önemi ne?

2024 Miraç Kandili’nin ne zaman idrak edileceği, Müslüman camiası tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. İslam camiası için mübarek günler arasında yer alan Miraç Kandili, bu yıl yine bol dua ve ibadetlerle geçecek. Peki, Miraç Kandili ne zaman idrak edilecek, önemi ne?
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı kandil takvimini açıkladı ve Miraç Kandili tarihi belli oldu.Buna göre; Miraç Kandili 6 Şubat 2024 Salı günü idrak edilecek.
Hz. Muhammed’in miraca yükseldiği geceyi temsil eden Miraç Kandili, İslam dininin hakim olduğu toplumlarda her yıl Recep ayının 26. gecesi kutlanıyor.Miraç, İslam dininde ve mitolojik anlatımlarında, Hz. Muhammed’in göğe yükselip, Allah ve öte âlemleri ile görüp geriye döndüğü rivayetlerine verilen isimdir.Hadis kaynaklarına göre Miraç’ta önce 50 vakit olarak bildirilen namaz, Peygamber Musa’nın bunun insanlara ağır geleceği şeklindeki ikazları üzerine Hz. Muhammed’in birkaç kere geri dönüp Allah’tan namazı hafifletmesini dilemesinin ardından beş vakte indirilmiştir.
“İsra ve Miraç mucizesi” ismiyle anılan bu olay, Kur’an-ı Kerim’de İsra ve Necm surelerinde ifade ediliyor. “İsra olayı”, Hazreti Muhammed’in bir gece Mekke’den Kudüs’e, “Miraç olayı” ise gökler ötesine yaptığı yolculuğa deniliyor.
Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ile 11 Ocak 2024 Perşembe gecesi gerçekleşti.Miraç Kandili 6 Şubat 2024 Salı günü, Berat Kandili ise 24 Şubat 2024 Pazartesi günü idrak edilecek.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI