DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Sağlık verilerini sızdıran Rus vatandaşına yaptırım

Antalya Bilet…

Sağlık verilerini sızdıran Rus vatandaşına yaptırım
REKLAM ALANI
23.01.2024 10:18
0
A+
A-

Sağlık verilerini sızdıran Rus vatandaşına yaptırım

Avustralya’da ülkenin en büyük sağlık sigortası şirketinin verilerini çalmaktan sorumlu tutulan bir Rusya vatandaşı yaptırım listesine alındı.

ABC yayın kuruluşunun haberine göre, Avustralya İçişleri Bakanlığı, 2022 sonunda Avustralya’da “Medibank” isimli sigorta şirketinin 9,7 milyon kişiyi kapsayan verilerinin çalınmasından “Aleksandr Ermakov” isimli Rusya vatandaşının sorumlu olduğunu ve bu kişiye yaptırım uygulanacağını duyurdu. “REvil” isimli Rus hacker grubunun mensubu olduğu belirtilen Ermakov’un, Avrupa, ABD ve İngiltere’de birçok veri ihlali olayına karıştığı aktarıldı. İçişleri Bakanı Clare O’Neil, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Medibank’ın hacklenmesi ülke olarak tecrübe ettiğimiz en yıkıcı hack olayıydı.” ifadesini kullandı. NE OLMUŞTU?

Avustralya’nın en büyük sağlık sigortası şirketi Medibank, yaklaşık 10 milyon insanın çalınan verileri için suçluların 9,5 milyon dolar fidye istediğini iddia etmişti. Şirket bilgileri geri almak için fidye ödemeyeceğini açıklamıştı. HIV, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı tedavisi gören, kürtaj yaptıran binlerce hastanın bilgilerini çalan bilgisayar korsanları, 9 Kasım 2022’den itibaren bu kişilerin tedavi bilgilerini karanlık ağa (dark web) yüklemişti. Medibank CEO’su David Koczkar da bilgileri çalınan müşterilerine destek teklif ettiğini söylemişti. Bilgisayar korsanlarının, kişisel tıbbi bilgileri yayımlaması, “Avustralya’da son zamanlardaki en kötü siber suçlardan biri” olarak tanımlanıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI