DOLAR
32,2743
EURO
34,6310
ALTIN
2.413,23
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C

Elektrik bir zirveyi daha devraldı: Dünyanın en çok satılan otomobili ilk kez bir elektrikli

Antalya Bilet…

Elektrik bir zirveyi daha devraldı: Dünyanın en çok satılan otomobili ilk kez bir elektrikli
REKLAM ALANI
26.01.2024 11:11
0
A+
A-

Elektrik bir zirveyi daha devraldı: Dünyanın en çok satılan otomobili ilk kez bir elektrikli

2023 yılının en çok satılan otomobilleri belli oldu. Açıklanan verilere göre ilk defa bir elektrikli otomobil “Dünyanın en çok satılan modeli” ünvanını aldı. Daha önce Avrupa’da liderliği kesinleşen Tesla Model Y, dünyada da satış rakamlarının zirvesinde yer aldı.

Tartışmalarla devam eden elektrikli otomobil devrimi tüm hızıyla devam ediyor. Öyle ki elektrikli modeller tüm dünyada satış rakamlarıyla, rekorları ve otomotiv devlerini zorluyor. 

JATO Dynamics tarafından paylaşılan ve henüz kesin olmayan bilgilere göre ilk defa bir elektrikli model dünyanın en çok satılan aracı olacak. 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın Model Y aracı henüz sonuç kesinleşmemiş olsa da tüm dünyada en çok satılan model haline gelmiş durumda. 

2023 yılında 1.23 milyon Model Y satışı gerçekleştiren Tesla’yı, Toyota RAV4 1,07 milyon satışla takip etti. 3. sırada ise Toyota Corolla 1,01 milyon adetlik satışla yer aldı. 

ÇİN ETKİSİ BÜYÜK Model Y Çin ve Avrupa’daki satış rakamları bu liderlikte öncülük ediyor. Model Y 2023 yılında Çin’de 456 bin adetlik satış rakamına ulaştı. Avrupa’da ise yine içten yanmalı modelleri geride bırakarak 255 bin adetlik satışla zirvede yer aldı.  Kuzey Amerika, Avrupa, Çin, Avustralya, Hindistan, Güney Kore, Rusya, Türkiye, Japonya gibi ülkeler 2023 pazar verilerini resmi olarak açıklarken Orta Doğu ve Kuzey Afrika gibi pek çok bölge henüz resmi verilerini paylaşmadı. JATO Dynamics’in ön tahminlerine göre 170 bin araçlık farkın kapanması ve sıralamanın değişmesi zor görünüyor. Antalya Bilet

REKLAM ALANI