DOLAR
32,3921
EURO
34,7833
ALTIN
2.396,50
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
29°C
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C

Mescid-i Aksa’da kısıtlama 16 haftadır sürüyor: Engelli Filistinli namaz kılarken gözaltına alındı

Antalya Bilet…

Mescid-i Aksa’da kısıtlama 16 haftadır sürüyor: Engelli Filistinli namaz kılarken gözaltına alındı
REKLAM ALANI
26.01.2024 15:00
0
A+
A-

Mescid-i Aksa'da kısıtlama 16 haftadır sürüyor: Engelli Filistinli namaz kılarken gözaltına alındı

Ekim ayından bu yana Gazze’ye saldırılarını sürdüren İsrail, 16 haftalık bu süreçte Filistinlilerin Mescid’i Aksa’ya girişine de engel olmaya devam ediyor. İsrail güçleri Aksa’ya girmesine izin vermediği engelli Filistinliyi kaldırımda namaz kılarken gözaltına aldı

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs’te cuma namazını Mescid-i Aksa’da kılmak isteyen Filistinlilere uyguladığı kısıtlamalara bu hafta da devam etti.
İsrail polisi, Filistinlilerin Aksa’ya girişini engellemek için sabah saatlerinden itibaren kentin birçok noktasında konuşlandı.
Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinin girişlerine bariyerler kuran İsrail güçleri, Mescid-i Aksa’ya az sayıda kişinin girmesine izin verdi. İ
İsrail güçleri Mescid-i Aksa’nın dış kapılarına da kontrol noktaları kurdu.
Çok sayıda polis de Eski Şehir yakınlarındaki Vadi el-Cevz Mahallesi’nde konuşlandı ve ibadet edenlerin hareketini engelledi.
İsrail polisi, Mescid-i Aksa’ya giremeyip cuma namazını sokakta kılmak isteyenlere göz yaşartıcı gaz bombalarıyla müdahale etti.
İsrail polisi, Aksa’ya giremediği için sokakta namaz kılmak isteyen engelli bir Filistinlinin namazını bozarak zorla gözaltına aldı.
Kısıtlamalar nedeniyle Aksa’nın avlusu ve mescit kısmının kısmen boş olması dikkati çekti.
İsrail polisi, Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim’den bu yana 16 haftadır on binlerce kişinin Mescid-i Aksa’ya ulaşmasını engelleyen ciddi kısıtlamalar uyguluyor.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI