DOLAR
32,4050
EURO
34,7341
ALTIN
2.393,34
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
29°C
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C

Gazze’de Kanadalı gazeteci İsrail ordusu tarafından tutuklandı iddiası

Antalya Bilet…

Gazze’de Kanadalı gazeteci İsrail ordusu tarafından tutuklandı iddiası
REKLAM ALANI
30.01.2024 16:41
0
A+
A-

Gazze'de Kanadalı gazeteci İsrail ordusu tarafından tutuklandı iddiası

Gazze’de kaybolduğu bildirilen Kanadalı-Filistinli gazetecinin tüyler ürperten son mesajı paylaşıldı. Ailesi 7 Ekim saldırılarından sonra Kanada’ya dönen gazeteci olup bitenleri haberleştirmek için bölgede kalmıştı. 21 Ocak tarihinden beri haber alınamayan gazetecinin İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından tutuklandığı iddia ediliyor.

Gazze’de kayıp olduğu bildirilen Kanada-Filistin vatandaşı bir gazetecinin tüyler ürpertici son mesajı yayınlandı. Mansour Shouman, 5 çoculu ailesi ile birlikte 2022’de Kanada’dan Gazze’ye taşınmıştı. Eşi ve çocukları, 7 Ekim Hamas saldırılarından sonra İsrail ordusunun Gazze’ye işgali başladığında Kanada’ya dönmüş ancak Shouman olanları haberleştirmeye yardımcı olmak için bölgede kalmıştı.

EN SON 21 OCAK’TA GÖRÜLDÜ Ekibiyle en son 21 Ocak’ta görüşen Shouman’dan o tarihten bu yana haber alınamaması güvenliğinden endişe edilmesine yol açtı. Shouman’ın internette videolar yayınlamasına yardımcı olan gönüllü Shadi Sakr, gazetecinin Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinde olduğunu ve kendisine bir video gönderdiğini söyledi. Shouman görüntülerde “Lütfen bu videoya geri dönüş yapın, fazla zamanım yok.” ifadelerini kullanıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

AİLESİ HABER BEKLİYOR Gazeteci Shouman’ın duygusal bir çağrıda bulunan annesi, uluslararası topluma oğlunun bulunmasına yardım etmeleri için yalvaran bir mesaj kaydetti. Sosyal medya hesabında yayınladığı bir videoda, “Kalbim yanıyor. Onun hakkında bir haber almak istiyorum. Lütfen, eğer aranızdan onun gece gündüz çalışan ekibi hakkında bir şeyler bilen varsa bunları iletin.” ifadelerine yer verdi. İSRAİL ORDUSU GAZETECİLERİ HEDEF ALIYOR Ortadan kaybolması, Shouman’ın İsrail güçlerinin Gazze’deki Filistinli gazetecileri hedef aldığı ve saldırılarda birçok meslektaşının öldüğü yönündeki endişelerini söylemesinden bir ay sonra gerçekleşti. Shouman’ın aktif rol aldığı yardım kuruluşlarının çalışanlarından gelen bilgilere göre, gazeteci İsrail askerleri tarafından gözaltına alınmış. Üç görgü tanığı Shouman’ın Refah’a gitmek üzere Han Yunus’tan ayrılırken İsrail kuvvetleri tarafından götürüldüğünü belirtti. Shouman’ın kaybolması hem sosyal medyada hem de Kanada sokaklarında öfke ve endişe yarattı. İsrail ordusu Shouman’ın kaybolmasıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Ordu daha önce gazetecileri hedef aldığını reddetmiş ve Hamas’a karşı savaşta sivilleri korumak için her türlü çabayı gösterdiğini belirtmişti. Antalya Bilet

REKLAM ALANI