DOLAR
32,3711
EURO
34,7026
ALTIN
2.402,29
BIST
10.180,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
29°C
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C

Sinirlendiğinizde asla sarf etmemeniz gereken cümle

Antalya Bilet…

Sinirlendiğinizde asla sarf etmemeniz gereken cümle
REKLAM ALANI
30.01.2024 12:12
0
A+
A-

Sinirlendiğinizde asla sarf etmemeniz gereken cümle

Zaman zaman sinirlendiğimiz anlarda kontrolü sağlamak çok da kolay değildir. Ancak ilişkilerin sürdürülebilmesi için öfkeyi sağlıklı biçimde dışa vurmak gerekiyor. Peki bunu nasıl yapmalıyız? İşte sinirlendiğinizde asla sarf etmemeniz gereken cümle…

Hayatımız boyunca karşımıza çıkan insanlarla türlü anlaşmazlıklar yaşayabiliriz. Bu durum sizi öfkelendirse de iletişim kurarken dikkatli olmaya özen göstermek gerekir.

Independent’ın haberine göre; ABD’li yaşam koçu Stef Ziev de bireylerin öfke anında belirli bir cümle kalıbını asla kullanmaması gerektiğine inanıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

BU CÜMLE KALIBINA DİKKAT

Öfkeli bir anınızda dostunuza, çalışma arkadaşlarınıza veya sevgilinize, “Bana (…) hissettiriyorsun” demekten kaçınmak gerektiğini savunan Ziev, bu cümle kalıbının durumu kişiselleştirebileceğini ve çatışmayı istenmeyen biçimde daha da büyütebileceğini belirtti.

Röportajında bir örnek veren ABD’li yaşam koçu, yaşanan durum sonrası “Beni üzüyorsun” demek yerine; “Böyle yapman benim için zor oluyor ve kendimi değersiz hissediyorum” denilmesini öneriyor.

Fakat kişiler öfkeliyken cümleleri dikkatle seçmek bu kadar kolay olmuyor. Ziev’e göre; sorunu çözemeyek durumdayken üstüne gitmemek ve sakin hissedene dek sohbetten uzaklaşmak gerekiyor.

Yaşam koçu ayrıca, öfkeyi sağlıklı biçimde ifade etmek için şu ipuçlarını sıralıyor: 1.Konuşmanın amacını belirleyin. 2.Meseleyi kişiselleştirmeyin. 3.Sorunun çözümüne katkıda bulunun. 4.Tartışmayı ilerletmeye istekli olun. 5.Karşınızdakinin taleplerini dinleyin. 6. Olumlu geri bildirimde bulunun.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI